TV? Eller vad?

Elektronikjätten LG har i dagarna lanserat en ny tv som lär göra biobesöken färre. Med den häringa apparaten kan man göra det mesta, utom att möjligtvis laga mat, men ge inte tappt! Det kommer säkert snart en tv som kan göra även det till en butik nära dig.

Än så länge för vi nöja oss med en uppdaterad plattform för LG’s Smart TV-koncept där allt nu finns samlat på en plats. Innehåll såsom film, sport, appar och webbläsare finns lättillgängligt i den nya Cinema 3D Smart TV, och med Magic Motion-fjärrkontroll får man en ny dimension på användningen av det nya gränssnittet. Med detta kan man skräddarsy hemskärmen efter sina egna preferenser.

Som till exempel att använda den för sociala medier…

…eller ställa in den så man kan se ett program på tv:n och ett annat på telefonen eller paddan.

Fjärrkontrollen Magic Motion är magisk. Den funkar lite som en datormus och genom att svänga eller snurra med den kan man byta kanal med mera. Man kan dessutom scrolla vilket underlättar navigering i webbläsare, funktioner, menyer och kartor. Röstinmatningen gör att användaren kan tala in text istället för att använda det virtuella tangentbordet. Whooohooooo, SÅ 2000-tal!!!

Den nordiska marknadschefen för TV – Thomas Wering – demonstrerade apparatens alla små färdigheter för en hänförd publik.

Det häftigaste är att man kan se sina 3D-filmer hemma på kammaren, och ingen är väl mer barnsligt förtjust i 3D än jag 🙂

Fast då måste man förstås ha speciella glasögon på sig, det vet ju alla. Här står LG’s nordiska PR-manager Susanne Persson och roar sig åt min 3D-iver.

Ett extra plus på visningen var att Stefan Nilsson hade inrett showroomet tillsammans med Victor Erlandsson. Där fanns massor med godsaker att titta på förutom tv-apparater.

Sidobord från Swedese och skinnfåtöljer från Fredericia. Snyggt!

      

Cool bokhylla från Blå Station och smäckra pyttesmå miniatyrstolar från Stolab.

 En snygg bananfigurin från Jonathan Adler som är känd för sin ”happy chic”-design. Kika gärna in på hans hemsida, han är väldigt produktiv.

Snygg värmeljusstake som jag tyvärr inte har något namn på. Ska luska lite så får jag återkomma. Tillägg: Fick just veta att den kommer från Cult Design.

Roligaste installationen var tveklöst Anki Gneibs fantastiska (åååååh) ljusstakar som samsades med en Pettson. Jag har svårt att tro att detta var uttänkt, men det blev en härlig bild!
          
Victor Erlandsson är en begåvad formgivare som jobbar som assistent åt Stefan. Just nu håller han på att söka in till Beckmans till hösten – vi håller tummarna! Plockepinnstolen har han designat och byggt, och golvlampan Hästhov är också ett av hans alster. Den turkos fåtöljen kommer från Sits.
Tv-apparaten är så smäcker att den skulle kunna få plats i ett stort kuvert. Väger nästan ingenting och hängs lätt upp på väggen om man så vill. Den nya smart TV-plattformen kommer att finnas tillgänglig från och med andra kvartalet 2012 i majoriteten av LD’s kommande tv-apparater, hemmabiosystem, media- och blu-ray-spelare.
Nästa steg i utvecklingen är bergis en tv-skärm som man kan rulla ihop och gömma undan när man inte använder den….
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.