The Usual Crowd

Jaha, då har lättjan haft ett bestämt grepp om mina lekamen i en månads tid. Nåja, helt slö har jag väl inte varit – det har målats falu rödfärg på stugan, murstockar samt snickerier har åter blivit kritvita och rabatterna har fått sig en omgång. Dessutom har jag kokat kilovis med marmelad av olika slags bär. Snart är det bara att sälla sig till de andra försäljarna på torget i Katrineholm…..

 

 

 

 

 

 

 

Men eftersom jag har varit helt frånvarande här på bloggen skäms jag lite och därför ska jag tipsa er om snygg och unik design av illustratören och designern Cornelia Waldersten.

Hon är en otroligt duktig konstnär och jag gillar verkligen hennes stil – den gör mig glad och lekfull 🙂 . För Nordiska Galleriet har hon skapat tio karaktärer – ”The Usual Crowd” – som symboliserar ett urval av Nordiska Galleriets kunder. Illustrationerna pryder köksprodukter som brickor, glasunderlägg och skärbrädor.

Brickor, stor 295 kr och liten 225 kr

Glasunderlägg 40 kr/st

Skärbräda 175 kr

”Jag har iakttagit människor som rör sig i butiken och försökt sätta fingret på deras specifika karaktärsdrag, manér, uttryck och personligheter. Sedan har jag gett dem friheten att växa och ta form genom att skruva, överdriva och leka med dem. ”The Usual Crowd” är en samling färgstarka individer – fulla av berättelser, drömmar och hemligheter, berättar söta Cornelia.

Cornelia Waldersten är designer, art director och illustratör. Hon är utbildad vid Beckmans Designhögskola och driver numera idé- och konceptbyrån Companions i Stockholm. Parallellt arbetar hon som illustratör och är representerad av Söderberg Agentur i Sverige. Cornelia har bland annat vunnit priser som Ung Svensk Form, Kolla! och Svensk Bokkonst. Hon står även bakom boken “Bokstavligt talat – samtal i stan” samt barnboken ”Vad djuren gör när ingen stör”.

Ja, det kan man ju fråga sig…..alla vi som har husdjur vet ju att de har ett rikt inre liv…

…som att hitta på hyss….

…eller kanske rent av tänka praktiskt…

Produkterna finns att köpa på (såklart) Nordiska Galleriet och även på Nivå125 i Båstad. Det finns planer på att sprida sig till andra återförsäljare både i Sverige och utomlands. Jag önskar Cornelia fortsatt Lycka Till!

Till er kära läsare önskar jag soliga dagar och jag lovar att vara lite mer aktiv med inlägg från och med nu.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.