SLIMH – part 2

Så var det dags för andra delen i min sommarföljetong. Eftersom vi har lidit brist på sol och värme tycker jag det är passande att skriva om Sri Lanka där klimatet är fullkomligt ljuvligt. Om man gillar fuktig värme förstås, och det gör man ju! I alla fall jag 🙂

Idag ska jag skriva om det fantastiskt stilfulla, eleganta och högklassiga lilla designhotell som jag bodde på under min harmoniska vistelse. The Three By TPV drivs av några vänner till mig som för något år sedan fick nog av Sverige och tog det STORA klivet ut i världen.

En annan glad gäst poserar villigt. Här ligger de 6 rummen på rad i två små bungalows. Alla rum är ytterst smakfullt inredda.

När jag var där i februari hade de precis öppnat och stället var under ständig förvandling. Om jag känner mina vänner rätt så är det ännu under förvandling men börjar väl så småningom anta sin fullständiga form. Jag har fått veta att mycket har förändrats sedan jag var där vilket gör det ännu mer spännande att hälsa på igen (till hösten hoppas jag).

”Matsalen”. Det underbara med att bo i ett tropiskt klimat är att man kan göra allting utomhus hela tiden. Denna lilla plattform lät killarna gjuta mitt i trädgården.

Utsikten är fantastisk 24-7. Oavsett tid på dygnet är den som tagen ur en film.  Satisfaction guaranteed!

Poolen är 18 meter lång och försedd med LED-belysning så att den ändrar färg på nätterna.

Från turkos…

…till grön…

…till suggestivt röd. Det är en märklig känsla att bada i rött vatten – ett blodbad rent ut sagt.

Den lilla måltidspaviljongen. Poolen ligger direkt till vänster. Tomten är inte särskilt stor men killarna har verkligen lyckats bebygga den på bästa möjliga sätt. Byggnaderna är väl avvägda och får området att kännas större än det egentligen är. Smart!

Entrén är så inbjudande som sig bör.

Där innanför ligger det otroligt smakfulla receptionen med tillhörande lounge.

Bäst att visa den från båda hållen. På kvällarna avnjuter man med fördel ett glas kylt vitt vin här inne eftersom myggen är grymma mellan klockan 17 och 19. Då går det helt enkelt inte att vara utomhus. Lite myggift i loungen och harmonin är total. 🙂

Personalen blir så väl omhändertagen att servicen är inte bara 5-stjärnig, utan 6-stjärnig. Killen i mitten är den forne kökschefen. Han är utbytt mot någon jag ännu inte träffat.

Köket är alltid skinande rent och det luktar alltid gott – något som inte är helt vanligt i den här delen av världen. Annars luktar det mest curry i olika former.

Hundarna Molly och Bobby (mor & son) räddades från ett öde värre än döden, då The Three kom till byn. Nu har de fått tillskott i form av en Grand Danois-valp. Den har jag inte heller träffat än.

Det är bra drag på jyckarna.

Molly får slita hund för att visa sin uppstudsige son vem som är boss.

Och efter yster lek måste även hundar vila lite. Faktum är att jag hoppas att dessa två förstår hur bra de har det (det tror jag faktiskt; det var länge sedan jag träffade två så glada, trevliga, tacksamma och harmoniska hundar), för i Sri Lanka är lösdrivande jyckar ett gigantiskt problem. De finns överallt och mår för det mesta skitdåligt. Jag besökte ett hem för hundar, driven av en eldsjäl från Tyskland, där de bara kan hjälpa en handfull av alla stackars loppätna och utsvultna djur.

Det ska jag skriva mer om vid ett annat tillfälle. 🙁

Mer personal. Jag vet inte om alla dessa lankeser är medvetna om att de har vunnit jackpoten, men att få jobba för The Three är en gigantisk ynnest i det fattiga och primitiva Sri Lanka.

Allt går i vitt och snabbt blev The Three välkända i trakten för sitt helvita hotell. Det händer till och med att folk kommer på besök bara för att titta.

The Three är ena  hejare på design och inredning. Det mesta uppfinner de (eller designar) själva. För den som är intresserad kan ni gå in på deras hemsida nr 2 – The Home By TPV – och beställa fina inredningsföremål.

Här är bara ett par exempel på spännande föremål man kan hitta. Stora skalbaggar i mässing till exempel.

Det känns som att det är dags att avsluta detta maraton till inslag. Det har tagit mig flera dagar pga halvtaskig uppkoppling. Men HEY! Jag är ju på landet och njuter av lugnet och nykterheten 🙂

”No matter what anybody says, I Am the queen…….”

”And these boys are my Saviours and I will love them forever and ever and ever….”citat Molly

The Three By TPV heter i verkliga livet Thomas, Patrick och Vadim (står närmast kameran). Tjingeling för nu.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.