Silverprinsen

Prins Carl Philip fortsätter framgångsrikt med sin silverkollektion i samarbete med Mema/GAB. Hans eleganta bestick och selterglas har nu fått sällskap av två ljusstakar och en stor vas.

”Samarbetet mellan prinsen och Mema/GAB har ytterligare fördjupats genom framtagandet av nya produkter i äkta silver. Den här gången har han lämnat det mer funktionella tänket kring bestick och gett form till tre stämningsskapande objekt för rummet.”

Den samlade presskåren fotograferade andäktigt det vackert uppdukade visningsbordet med de kungliga silverföremålen. Här är en fotograf från bolaget ARB.

Alla fotograferna var helt uppslukade av den stiliga dukningen. Det gällde att skynda sig på för vi fick bara en sisådär 20 minuter på oss. Alla ville få de BÄSTA bilderna, så det är klart att det blev lite trängsel…

Allt är inte guld som glimmar, sägs det, och i det här fallet stämmer det väl eftersom det var silvret som fick stå som huvudperson denna dag. Vasen kostar närmare 30 000 kronor och hamnar då i samma prisklass som Georg Jensens silverföremål.

Som ni ser så skiljer sig ljusstakarna från varande en smula. Den ena har en rund fot medan den andra är oval. Den ovala ljusstaken är en limiterad utgåva och det finns bara 100 stycken av den. Skynda och fynda! Nåja….kanske inte fynda – den kostar närmare 25 000 kronor men eftersom den är ett samlarobjekt kanske den kan inbringa massor i en framtida auktion på Bukowskis. Den runda ljusstaken är nästan gratis i jämförelse – bara 9 900 kronor.

Fint! Synd att bordet inte skulle användas, jag såg för mig hur VIP-arna lät sig väl smakas av den kungliga 3-rätterslunchen, men oh no, ingen mat alltså, men väl en prins och hans silver. Det händer minsann inte varje dag!

Prins Carl Philip är utbildad till formgivare på Rhode Island School of Design i USA samt Forsbergs Skola i Stockholm. Silverbesticken för Mema/GAB var de första produkterna som lanseras under varumärket CPB (Carl Philip Bernadotte). Siffrorna 2091 står för årtal och modell nr 1.

Foto: Åke Gunnarsson/VUE AB

Ni som känner mig vet ju hur blomsterglad jag är. Finns det färgglada växtligheter att fotografera är jag framme som ett skott. Det piggar alltid upp med en sprakande färgshow på bloggen nu när det är så ruggigt ute.

Mer blommor och ännu mer silver.

Journalisterna vill alla prata med Monica Törnqvist från Mema/GAB (till vänster) eftersom hon i egenskap av marknadschef sitter inne med en hel del spännande kunskap.

PR-byrån Trendgruppen höll i pressvisningen och här har jag lyckats övertala söta Tove Regnander att ställa upp på bild. Hon och hennes unga kollegor jobbar och sliter för att vara alla till lags. De förtjänar verkligen att lyftas fram i strålkastarljuset med jämna mellanrum.

Prinsen om:

Designarbetet för Mema/GAB:

”Det har varit en oerhört lärorik resa. Det finns ett gediget hantverkskunnande hos silversmederna i Eskilstuna som har varit fantastiskt att få ta del av. Jag känner mig stolt över att ha fått förmånen att samarbeta med alla skickliga hantverkare. Att få rita besticken har varit rena drömuppdraget för mig.”

Om släkttraditionen att arbeta som designer för Mema/GAB:

”Sigvard Bernadotte designade tennföremål så sent som på åttiotalet. Sigvard är en stor inspirationskälla, han lyckades hitta en egen stil och särart och blev tidigt en designikon för många – även för mig. Det är tråkigt att jag kom på att jag ville arbeta som designer först efter att han gick bort.”

Snacka om att föra den Bernadottska silvertraditionen vidare!


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.