Showtime

Hej hej, regnet kommer och går så det är en utmärkt dag att få något gjort. Som att jobba och blogga till exempel. De senaste veckorna har det varit en strid ström av pressvisningar och mingel (vilket ni har fått ta del av), och idag tänkte jag visa några showrooms/butiker. Många varumärken har sina egna lokaler, men en hel del är samlade hos diverse pr-firmor och då blir det livat vill jag lova eftersom det finns massor att se, känna och lukta på. 

Kamelo som säljer sydafrikansk design bjöd på smått och stort inne hos Dis på Humlegårdsgatan 14. I butiken finns naturligtvis ett gäng andra märken men Kamelo figurerade väldigt mycket med sina fluffiga kuddar och lampskärmar av fjädrar.

Otroligt vackra lampfötter fick mig att dregla av upphetsning, och till vänster ser ni de små ljusstakarna i silvermetall som nästan följde med mig hem. Inte nog med att de är snygga, de är dessutom förvånansvärt prisvärda.


 

Kamelo har även  lakan med broderade mönster på finaste bomull.

Och lurviga kuddar i alla tänkbara färger och pälssorter. Denna är av kanin tror jag. Ingenting för en allergiker men väl så gosig om man inte har ett husdjur.

Kuddar med New York-motiv finns oxå, men det är ett annat märke. Jättecoola!

En skrivbordsstol i skinn – ursnygg men inte helt billig och fåtöljen vill var man ha hemma. Jag skulle nog välja en annan färg, men gissa om den är skön att kura upp i!

Dis har allehanda godis (numera även Missoni) och det finns något för alla här.

Ceannis är ju sitt eget varumärke och jag blir alltid lika glad när jag kliver in i deras luftiga showrrom på Artillerigatan 62A. Företaget föddes i Hong Kong 1988 och deras vision är att utveckla konceptet ”att kombinera skandinavisk och asiatisk design”. Ceannis är väl för de flesta mest känd för sina väskor, men har massor av annan design, både inom heminredning och mode.

Coola väskor och härliga skor i allra mjukaste skinn!!!! Säljs hos välsorterade återförsäljare förstås!

Sooooo stylish!

Denna hittade jag hos Linum som varje år bygger upp ett spännande tält ute på gården där de dukar upp sina läckerheter.

Tyvärr har jag ingen bild av tältet men så här hade de presenterat årets nyheter. På ett stilistiskt sätt visade de upp produkterna i olika färgfält. Snyggt o smaskigt.

Bemz gör ju överdrag åt allehanda Ikeasoffor och fåtöljer. Varje år lanseras ett antal nya tyger och till sommaren har de öppnat dörren till sovrummet (som de själva uttrycker sig). Med det nya sortimentet har kunden möjlighet att sätta sina egen personliga prägel på sovrumments viktigaste möbel. I sovrumsserien ingår nyheter till både sängstommar och huvudgavlar, samt sängkappor i olika utföranden och längder. Det finns upp till dags dato 160 olika mönster att välja mellan.

Ett smart sätt att visa så många tyger som möjligt – jag anade en liten prinsessa på ärten däruppe bland alla kuddar.

Trevligt bemötande på Bemz.

Möbelföretaget Gärsnäs har fått nya fantastiska och luftiga lokaler i det nybyggda konstmuseet i Vasaparken: Sven-Harrys Konstmuseum. Jag kikade in där med min vän och forna kollega Lisa KruseVårt Nya hem, och vi yvades över att det var så stort.

Här sitter Lisa och samtalar med Gärsnäs egen Åke Axelsson, möbelformgivare och inredningsarkitekt.

 

 

 

 

 

 

 

Måste presentera några av hans många många verk. Här är stolarna Zen Conference & Zenit II.

 

 

 

 

 

 

 

Wood                                                 Craft I

Avslutar detta inlägg med en bild på mig själv reflekterad i den matta stålyta som täcker Axelssons supersnygga skrivbord. Konstigt nog står plåten emot fingeravtryck – funkar alltså även för barnfamiljer.

Naturligtvis finns det en uppsjö av läckra showrooms; pr-firmorna Modinåkerlind, Spalt och RMPR har fantastiska lokaler, men dem ska jag visa någon annan gång 🙂

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.