Showrooms Galore

Den gångna veckan har bjudit på pressvisningar så det räcker och blir över. Jag har sprungit runt som en galen iller för att hinna med så mycket som möjligt, och har frotterat mig med tusentals människor. Resultatet av det kom igår – snuva, nysningar och halsont. Det innebär ju att jag bara måste stanna hemma och blogga lite (+ kanske även jobba lite på mina två stundande deadlines…).

Idag tänkte jag visa några showrooms där det presenterades kläder och inredning i mestadels VÄLDIGT glada färger. Bemz här var undantaget med en sober atmosfär över vinterns överdrag. Jag citerar: ”Nu utökar vi vår kollektion av exklusiva linneöverdrag till Ikea-möbler. Den nya stilen Loose Fit – Urban är unik för Bemz och ger Ikeas soffor och fåtöljer ett helt nytt utseende”. Jo jag tackar jag 🙂

Sara Herring på Bemz är djupt försjunken i sitt arbete.

Mille Notti valde att ställa ut sina nya lakan i Kungsträdgården. Den vankades supergoda laxsnittar och sängarna såg minst sagt inbjudande ut denna grådaskiga dag.

Även nattkläder presenterades, och den lille pojken är ett typiskt Mille Notti-barn. 2012 års kollektion av sängkläder går under namnet Quality Time och innehåller förutom sköna kvalitetsmaterial i form av sänglinne, en önskan att inspirera till god livskvalitet för både kropp och själ. Dessutom är sängkläderna riktigt prisvärda!!!

Sedan ilade jag iväg till Kamelo som valde att visa sina nyheter på Grodan. Nästa års kollektion går under beteckningen Safari Collection SS12. Vid första anblicken tyckte jag inte att den skilde sig så mycket från tidigare Kamelo-kollektioner, men vid en närmare titt såg jag att det mesta går i beige eller kahki, och det var egentligen bara safarihjälmen som saknades. Tänk KAMEL.

Här sprang jag på mångbegåvningen Andreas Standar som gör inredningsjobb. Han är stylist, tapetserare och dekorationsmålare med mycket mera. Smart kille som har insett vikten av att kunna så mycket som möjligt och därmed ha total kontroll över jobben.

Den här bilden har ingenting med någonting att göra mer än att den är snygg. Det är en av lamporna i Grodans källare.

Sedan var det dags för ett besök hos Ceannis showroom på Östermalmsgatan. Det har alltid varit en av mina favoriter eftersom de alltid har sååå snygga utställningar. Smakfullt och inspirerande för att säga det minsta. Nu är det Miami-inspiration som gäller, och det piggar ju upp i november!

Eftersom jag är så förtjust i Ceannis blir det många bilder. Vad kan pigga upp mer än massor med glada färger som påminner oss om att det faktiskt kommer en vår någon gång….

    

Ibland blir det så konstigt huller-om-buller med bilderna. Jag försår inte varför och det gör inläggen otroligt tidsödande. Skit samma, jag kör på ialla fall.

Se så mycket fint vi har att se fram emot!  Kollektionerna heter: Midsummer Dream som består av ljuva pasteller, och Tropical Breeze med klara färger och exotiska blommor.

               

En tredje kollektion går under namnet Desert Lodge, och doftar lite safari – precis som Kamelo fast ändå inte. Här presenterades föremål varav många är handgjorda av skickliga hantverkare i Afrika. Det är både Fair trade och Sustainable, något som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Djurhuvudena i ståltråd och papper är skapade av en konstnär i Sydafrika som böjer varenda liten tråd för hand, märk att djuren till och med har ögon! Tyvärr är de svåra att frakta så man får faktiskt betala en ordentlig slant för dem, men visst är de helt underbara!!!!

Jag avslutar dagens inlägg med Mateus senaste satsning. Det är en vägghängd keramikuggla som finns i två olika färger och storlekar.

Fortsättning fröjer imorgon, för ni ANAR inte hur mycket jag har att visa!!!  


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.