Rafflande samarbete

Ellos + Per Engsheden + Jonas Åkerlund + Frida Gustavsson = sant. Visst låter det lite galet men det är dagens sanning. Ellos har en gång för alla tröttnat på den oförtjänt trista ”tantsämpeln” och tar nu avstamp för att presentera kläder designade av några av Skandinaviens allra skickligaste modeskapare. Först ut är Per Engsheden som har designat en fantastiskt snygg safariklänning.

I måndags hade man arrangerat en pressvisning på Fotografiska där Jonas Åkerlunds bilder prydde väggarna. Den lilla (men ack så begåvade) panelen bestod av (från vänster) Emilia de Poret, Per Engsheden, Kristin Hellberg och Robert Beckerman som är modeansvarig på Ellos.

Plagget som ska lyfta varumärket mot nya höjder är en fiffig safariklänning i khaki som kan bäras antingen som en klänning eller som en jacka.

Modellen heter Frida Gustavsson och måste vara Sveriges vackraste kvinna. Trots att hon är blott 19 år har hon redan tagit världen med storm.

Hon kläddes upp som några av vår tids största stilikoner och det är knappt att man kan se att det är samma tjej på samtliga bilder. Och på detta sätt kan man knappast se att det är samma plagg på samtliga bilder heller.

Per Engsheden såg glad och uppsluppen ut och man kan lugnt säga att det är en fjäder i hatten för Ellos som har lyckats få till ett samarbete med honom. Han syr ju som bekant brudklänningar till the high and mighty, och det kan väl tänkas att en och annan kungligt stass slinker med i hans ständigt växande samling Couture by Engsheden.

Emilia de Poret är sångerska med mera och var moderator för dagen. Här står hon i skuggan av Bowie-varianten av klänningen.

Det vankades champagne trots den tidiga timmen. För tidigt för mig faktiskt. Jonas från Fotografiskas restaurang serverade proffsigt.

Och det vankades musik – förstås.

Den samlade presskåren minglade och gillade vad den såg. Vi var nog alla lite imponerade faktiskt. Det var roligt hur bilderna var presenterade. Plötsligt rörde de på sig på ett ohyggligt surrealistiskt sätt, och om man tittade ordentligt såg man att det var många stillbilder istället för filmsekvenser. Lite som ryckig slow motion om ni förstår vad jag menar. Klänningen kommer ut till våren och beräknas kosta cirka 1 500 kronor.

Och dagens tokigaste skor stod Kristin Hellberg för. Undrade i mitt stilla sinne hur hon lyckades hålla balansen…och med det lämnar jag er för den här gången. Ha en fantastisk dag all vänner 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.