Pontus!

Pontus Frithiof förnekar sig inte, i dagarna har han öppnat en ny bar med ett helt nytt koncept 4 dagar i veckan:

Onsdagar: champagne och soft jazz, 395 kronor för en flaska Bollinger (!!! så prisvärt!). Torsdagar: Ostron i baren, 3 st 45 kr, 6 st 80 kr, 12 st 150 kr.                                    Fredagar: AW med tapas. Kostnadsfria tapas och öl för 40 kr.                                Lördagar: Twisted afternoon tea, 145 kr alternativt 245 kr inkl. TeaTime Cocktail.

För ett par veckor sedan var vi en utvald liten skara journalister som blev inbjudna att ta en titt på den nya baren/loungen som ligger i gatuplanet av Pontus! på Brunnsgatan. Vi fick ta del av det nya konceptet och smakade på såväl Afternoon Tea som en rad otroligt goda cocktails som alla var baserade på olika tesorter. Funkar faktiskt! Jag sörplade i mig flera stycken för att sedan få en private tour runt hela krogen av Pontus himself.

Onsdag: Champagne.

Torsdag: Ostron.

Fredag: Tapas och öl.

Lördag: Afternoon Tea.

En trappa ner ligger det nya köket (sprillans med snygga marmorskivor och glänsande krom).

Där ligger även en festvåning som rymmer en hel armé människor, trots att den inte är gigantisk. Här och där står fina designföremål och konsten på väggarna kommer från Fotografiska (åhhhh…Fotografiska!!!). Vi frågade lite försynt om han hade köpt in konsten, men så är det icke. I ett samarbete med museet kommer tavlorna med jämna mellanrum att bytas ut.

Den nya baren där det råder en internationell atmosfär. Dern australiensiske barchefen Rhys och hans team mixar cocktails med det rätta stinget – lätt att slinka in – lätt att bli kvar 🙂

Loungen med bekväma stolar som inbjuder till att stanna länge, länge…Inredningen har arbetats fram av Pontus Frankenstein (ja, faktiskt!) på arkitektbyrån Frankenstein tillsammans med Andreas Fornell, arkitekt på Bozarthfornell. Jag citerar: ”Det estetiska uttrycket i baren följer utvecklingen inom den internationella krog- och hotellbranschen; modernt klassiskt.”

– ”Ambitionen är glasklar. Vi ska bli det mest levande matpalatset i city, ett ställe att uppleva som är mer än bara en krog. Baren på Pontus! ska vara den naturliga mötesplatsen. För att särskilja vår bar från andra har vi skapat fyra kvällar enligt konceptmodellen som oss veterligen saknar motstycke. Vi erbjuder verkligt bra upplevelser från onsdag till lördag. Det är vi mycket stolta över”, säger Pontus Frithiof.

Efter att vi hade sett allt det nya passade vi på att tjata till oss en liten extra tur i restaurangen. Jag har ätit lunch där flera gånger och kan garantera att maten är förträfflig! Miljön är hemtrevlig, med tapeter specialdesignade av Liselotte Watkins.

På några av båsen sitter små mässingsbrickor med namn på idoga stamgäster som alltid vill sitta på samma plats. Det kallar jag mervärde på hög nivå! Är man en Big Spender så förtjänar man ett eget bord!

I skaldjursbaren ser skicklige Franck Alfvin till att gästerna (som hungrar efter havets läckerheter) får förstklassig service. Han är dessutom oerhört vänligt sinnad, vilket jag tycker syns på hans glada anlete.

Restaurangen har en hel del andra rum som jag inte har bilder på, och därför tycker jag att ni alla ska bege er dit för att ta en titt och prova på den goda maten!

A a tout a l’heure

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.