Ponpon

Det har kommit en ny pigg uppstickare i den ständigt vidgande världen av design. Ponpon är ett svenskt designvarumärke för en internationell marknad. I kollektionen finns allt från produkter för det dukade bordet och inredningsaccessoarer till belysning.

Jag får lite Iittala-vibbar när jag ser dessa produkter som är formgivna av några veteraner i branschen. Jon Eliason  som är kreativt ansvarig för Ponpon har tillsammans med Margot Barolo, Matz Borgström och Helen Tidemann designat premiärkollektionen som innehåll ett tjugotal olika produkter.

Dessa glas är helt underbara! Tunna som papper och stapelbara på samma sätt som en rysk docka. Alltså innuti varandra – smart!

Jon Eliason berättade för oss att han växte upp i ett kollektiv där de vuxna levde rövare och barnen fick klara sig bäst de kunde och dessa minnen har fått stå som inspiration för visionen bakom Ponpon.

Här står han med hela sin familj där alla har varit inblandade på något sätt. Inte mycket kollektiv-living där inte. Den tiden är för länge sedan förbi. Han berättade för mig att hans föräldrar växte upp och blev så småningom ansvarstagande vuxna.

I samband med lanseringen av Ponpon trycktes en bok full av härlig inspiration. Jon berättade att man samlade ihop ett glatt gäng och åkte till Gotland för att fotografera. Man kan verkligen se på bilderna hur roligt de hade för alla kläddes ut och fick ”leka” bäst de ville 🙂

Ponpons produkter handlar om lekfullhet och glädje. Varje objekt kommer till antingen för att det finns en berättelse bakom, eller en fråga att ställa. Varumärket omhuldas av lusten att berätta en historia.” säger Jon.

Snygga flaskor och/eller ljusstakar.

Vaser som man kan bygga på precis som man själv vill – likt ett pussel som ständigt ändrar form.

På pressvisningen dök även Jons mamma upp. Hon är mycket stolt över sin vänliga och begåvade son. Jag önskar honom lycka till med sin satsning och än så länge finns produkterna bara att köpa på Svenssons i Lammhult samt Designtorget. Kika gärna in på Ponpons fina hemsida. Den är en riktig höjdare!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.