Good Golly Miss Molly!

Eftersom det var några dagar sedan jag skrev om Lagerfeld tänkte jag bara göra ett litet instick idag i väntan på mitt nästa inlägg som kommer att handla om Eleonor Coppola och hennes magiska utställning på Fotografiska (har jag sagt att jag älskar Fotografiska? :-)).

Idag ska jag bara visa några sexiga klänningar för den kurviga kvinnan som har tagit till sig Mad Men-looken. Kvinnligt, förföriskt och otroligt bekommande.

Malin Ehlin heter tjejen bakom varumärket Mrs Murphy och hon anser att vi kvinnor behöver utmanas att våga ta fram och visa fler sidor av oss själva – att bredda repertoaren – och jag kan inte annat än hålla med. Malin har många strängar på sin lyra: hon är grafisk formgivare, illustratör, designer OCH burleskdansös, och det har gått fem år sedan hon lanserade Mrs Murphy. Sedan starten har hon formgett allt från affischer, brickor, skivomslag, tapeter och t.o.m den nya bibeln för konfirmander (!!!!)

I höst lanserar hon sin egen lilla klänningskollektion ”Dangerous Dresses” med mottot ”The prettiest dresses are worn to be taken off”. Jag gillar tanken….En Mrs Murphy är en kvinna som bejakar livet, är djärv och utmanande; hon klär sig i kvinnliga klänningar och tar sig fram genom livet på höga klackar. Hon säger ja när tillfällen bjuds utan att ångra sig efteråt. Nåååå? Har ni en Mrs Murphy inom er tjejer?

Först ut i årets mest sensuella kollektion är tre skapelser. Den blå i bilden ovan heter ”I’m not really a secretary” och kostar 1  695 kronor.

Malin säger: ” Mrs Murphy och jag har roligt nästan jämt. Hon är sträng och fordrande för hon har jämt så många saker på gång. Jag känner mig ödmjuk inför livet och allt spännande som det bjuder på, och tillsammans med Mrs Murphy vågar jag ta för mig.”

Malin alias Mrs Murphy

”The puuuurfect dress” pris 1 695 kronor

”A Sailor is not a Sailor til´a Sailor’s been tattooed” pris 1 695 kronor

Malin har jobbat både i Sverige och utomlands, både på uppdrag och med egna inrednings- och formgivningsprojekt. Hennes karriär har kantats av framgång och utmärkelser, bland annat har hon nominerats till MTV Music Awards och hon har dessutom formgett flera tapetmönster som bevaras till eftervärlden via Nordiska Museet.

Så kom igen alla mina sexiga vänner, bejaka kvinnligheten och omfamna livet och mannen. Bara för att vi har karriärer och är självständiga betyder det inte at vi inte kan vara förföriskt sensuella, så anamma hösten 2011 med att stolt visa upp kurvorna.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Good Golly Miss Molly!

 1. karin skriver:

  hej
  tack för lunchen i våras och tack för en bra blogg! Blev oemotståndligt att kommentera när du skrev om de fantastiska klänningarna! To die for!
  hälsningar
  Karin W

 2. kran balka skriver:

  Great article . Will definitely copy it to my website.

 3. This is the second entry I read tonight. And I am on my third. Got to think which one is next. Thank you.

 4. Good article . Will definitely copy it to my blog.Thanks.

 5. I hope this was a very interesting post thanks for writing it

 6. Tak for den fine omtale på mit Mensa6 bord!
  Det er en fantastisk blog 🙂

  • Eva Juhlin-Dannfelt skriver:

   Det var så lite så, skicka gärna bilder på saker du gör så bloggar jag 🙂

 7. Thank you for this valuable post. It changed my idea.

 8. hacked email skriver:

  important information. It’s really useful. Thanks

 9. kurs valut skriver:

  There’s a wealth of information here. Thanks! I’ll be back for more.

 10. Forex Expert skriver:

  Hello! Thank you very much for that enlightening article

Kommentarer inaktiverade.