Minns ni när vi hade sommar en vecka i maj?

Det var samma vecka som vårens alla pressvisningar och mingel ägde rum. Just då var det härligt att iklädd en enkel sommarklänning och sandaletter cykla omkring mellan olika showrooms. Eftersom alla hade så mycket läckert att visa tar jag det i etapper. Först ut är Polhem Pr som har fina lokaler och massor med kul att titta-, smaka-, lukta- och känna på. Helt enkelt många ”Top Brands” som samsas om utrymmet.

Lokalerna är stora och luftiga och där ryms allt som en liten materialist som jag kan tänkas dregla över. Vad säg till exempel om denna koffert i finaste skinn. Den kommer från tjusiga Balmuir.

Den bruna halsduken kommer från Jotex, den andra två är signerade Balmuir. Den saken är en oskar. Och Sonia Rykiel gör….snygga saker…se bara en sån fin påse 🙂

Supersnygg liten jacka, eller kofta. Estniska Pohjanheimo kör envist vidare med sin linje av klassiskt snitt. Titta in på hemsidan, där finns många fina klänningar. Priset för denna lilla historia är 12 560 kronor, som hittat hehe.

Det bjöds på maffiga drinkar blandade på den allra nyaste (och snyggaste!) ginet på maknaden. Den är lite dyrare än vanligt, men då får man en tjusig flaska på köpet. Den kan man sedan använda till sin hemgjorda körsbärssaft.

Erik är bartender och representant för Hendrick’s Gin. Han blir strax förflyttad till Hong Kong, vilket han förväntansfullt ser fram emot.

Det bjöds även på whiskeydrinkar, något jag var klart misstänksam till. Saken är den att jag inte ens tål lukten av spriten men efter en del tjat lät jag bartendern (det var en annan kille här) övertyga mig om att det KAN bli gott med rätt ingredienser. Han hade rätt…..det funkade bara man hällde i massor med juicer och frukt. Vilket egentligen innebär att man hade kunnat skippa Whiskeyn helt.

En praktiskt tavla att hänga på väggen. Det är faktiskt en hängare för galgar från Capti Design.

Klippans Yllefabrik förnekar sig inte och kommer ständigt med nya färger och mönster på sina heeeelt ljuvliga plädar. Vill haaaa. Passar dessutom fint denna sommar att kura under medan brasan sprakar i öppna spisen.

             

Gourmetgruppen bjöd på spännande smaker med fokus på balsamvinäger. Här kan vi snacka balsamico på hög nivå. Alla smaksatta med olika frukter med mera. En del var lite läbbiga men hittar man bara rätt användningsområde kan det bli nog lite piffigt. Min favorit var tryffeln – yyyyyuuuummie.

Stilsäkra och begåvade Emma Danielsson (som är moderedaktör på Expressen) får nya naglar påklistrade. Fantastiskt. Man limmar fast dem och klipper till dem och vips så är man fin utan kladd. De finns i alla möjlig färger och mönster:

Ni måste pröva. Kika in på impressmanicure.com. Skojigt. Personligen fick jag en ask med silver-svarta krackelerade naglar. Väntar på rätt tillfälle eftersom mina redan är så fina.

En rolig kub som är klädd med fint kakel kan man ha som sidobord. Den bör dock inte stå ute i regn, det gillar den inte. Kuben heter Beside och är design by italienska Ceramiche Refin. Lampan är jag inte hundra på men det är väl bara att höra sig för i vilken välsorterad lampaffär som helst om man är intresserad.

En hel vägg var fylld med matprodukter och fina prylar för köket. Det var svårt att hålla fingrarna i styr.

                            

Och vem gillar inte läckra strumpor med tjusiga mönster? Jag är helt tokig i dem och har hur många som helst hemma i byrålådan. Man kan helt enkelt inte ha för många. Ullig kort jacka till höger från norska V-collection, 5 999 kronor & kjol från Pohjanheimo kostar 3 900 kronor.

Apan är ju Kay Bojesens alster från 50-talet. Den tog världen med storm när den kom. ALLA hade en apa hängande hemma. Bordet kommer från Capti Design och svarvade ljusstakar från Bengt & Lotta, de påminner om min favorit; jätteljusstaken Holy som är formgiven av Anki Gneib. Ni vet…den där som jag tar upp med jämna mellanrum här:

Solglasögonen från Maui Jim är lite speciella – de har någon slags hinna på sig så att färgerna inte blir förvrängda så som de blir med ”vanliga” glajjor.  Gökur i modernt snitt piffar upp vilken vägg som helst, från KooKoo och kostar 1 279 kronor.


Polhem har en jättefin bakgård där de naturligtvis passar på att visa upp olika produkter. Att det skulle vara ett växthus med spännande innehåll var det väl knappast någon som var förvånad över. Stjärnstylisten Camilla Julner diskuterar trädgårdbestyr med Polhems egna Ursula Malmström Nehm. Till höger sitter 3 tjejer från Skåne som hade ett hektiskt schema denna enda dag i Stockholm. De såg rätt utmattade ut och skulle strax ta flyget tillbaka till sina respektive tidningar. Ingen partynatt på hotell där inte!

Väd sägs om ett bord som hänger från taket? Kanske något för Friggeboden?

Jättestora vackra tulpaner prydde rabatterna. Tänk om vi hade vetat att ”sommaren” skulle ta slut några dagar senare…

I väntan på att den ska återvända får man hitta på diverse inomhusaktiviteter. Som att skriva till exempel. Ciao för nu och Glad Midsommar till alla och envar. Låt oss hoppas att regnet bestämmer sig för att ta ett uppehåll över helgen. Jag håller tummarna.

Om det är någon som ställer sig frågande så genomgick jag några större plastikoperationer i förra veckan…
 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.