Maskulin sängfägring

Till hösten kan vi förvänta oss att klä våra sängar/sovrum i murriga färger. Varje varumärke som saluför lakan med mera väljer att vika in på den maskulina vägen. Nu är det killarna som ska få bestämma hur vi ska sova, och i vad. Även i badrummet kan man bara genom att titta på handdukarna känna doften av rakvatten.

Det anrika svenska varumärket Pelle Vävare har hur många snygga sängkläder som helst. Dessutom har de utökat sitt sortiment med överkast, kuddar, sänggavlar, gardiner, plädar, badrumsmattor och en sittpuff. Företaget har även en web-shop.

År 1893 startade Alfred Johansson en liten vävfabrik utanför Kinna i Västergötland. Den första ordern bestod av tre dussin halsdukar till summan 29 riksdaler och 38 öre. Den fösta exportordern kom redan 1894 och gick till Köpenhamn. 1905 köptes den första ångmaskinen och en större investering i jacquardvävstolar gjordes. Två år senare kom elektricitet till byn och att den första skrivmaskinen inhandlades.

     

Morgonrockar har de ju alltid haft, i alla fall så länge jag har känt till dem. Priser för dessa ligger mellan 1 495 och 1 995 riksdaler.

Fina kuddar med fotoprintat tyg är en nyhet. Kul med hurtiga gamla fotografier från en svunnen tid tycker jag. Bilderna må vara svenska men i mina ögon känns de mer norska.

Vd Lars Carlén och ägare Mats Lindström poserade glatt för mig. De är fulla av optimism inför framtiden och visade en enorm välvilja gentemot alla journalister under den fina pressvisningen på Elite Hotell Stockholm Plaza, där de hade bäddat och inrett så tjusigt att man bara ville kasta sig ner i de fluffiga sängarna 🙂

Badrum är oxå viktiga. Handdukar i nya fräscha färger ska pigga upp oss till hösten.

Marketing Manager Monica Svalander gav oss en liten uppdatering.

Visst ser det inbjudande ut? Men jag är alldeles för väluppfostrad för att vältra mig i visningssängar. Något som min gode vän, Sveriges trendguru nummer ett, Stefan Nilsson inte drar sig för….

Här ligger han utsträckt i all sin prakt på en av Mille Nottis sängar. De hade valt Story Hotel för sin visning och även där kunde man skönja en maskulin ådra.

Samma sängar fast från två olika håll 🙂

Snyggt med randigt, lite gammaldags stuk på påslakan och örngott.

Eller varför inte blanda vitt med en mörkare färg? Jag vet att många män föredrar dämpade färger på sina sängkläder. Personligen gillar jag ljusa lakan. Kanske för att jag inte är man….eller…?

Story Hotel är ett väldigt speciellt designhotell där alla rum är personligt inredda. Väggarna är täckta av rolig konst och det är lite rock’n’roll över det hela.

Bedroom eyes

Himla visade sin nya kollektion på PUB. Som ni ser så går även de på den maskulina linjen.

Nej, nu blir jag nästan sömnig fast det är mitt på blanka dagen. Eller kanske sugen på att krypa ner i en lyxig säng med ett sällskap….Nåja, jag kan ju alltid pigga upp med att bädda rent i väntan på…. So long gott folk.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.