Malmsten goes Artek

Ja då var det klart. Finska Artek ingår i ett samarbete med Malmstensbutiken och trots de olika stilarna är det en ”match made in heaven”.

I samband med att Artek flyttar in förändrar den anrika inredningsbutiken hela sin affär. I tre olika miljöer premiärvisas Arteks nya abc Collection-serien av småföremål samt klassiker av Alvar Aalto och Ilmari Tapiovaara i ny dager.

Jerk Malmsten presenterade Arteks VD Mirkku Kullberg som berättade lite om det spännande samarbetet….

…under tiden vi avnjöt en förträfflig frukost arrangerad av Carotte Catering.

I den jättestora butiken har man möblerat om och skapat ett antal små sittgrupper där de olika stilarna harmonierar på ett himla bra sätt. Både Artek och Malmsten är ju anrika varumärken och på något roligt sätt passar det enkla finska ihop med det mer svulstiga svenska. Malmstens soffor och fåtöljer finns ju överallt, de går aldrig ur tiden. Detsamma gäller för möblerna från Artek.

Håll med om att de passar ihop fint! Jerk beskriver samarbetet:

”Att nöja sig med att en möbel erhållit klassikerstatus och blivit ikon är inte intressant för mig. Min strävan har i stället varit att Malmsten alltid ska stå längst fram och visa vägen. Det är något som vi har gemensamt med Artek, samma glöd och passion för att positionera sig bland de främsta med tradition som grund och nyfikenhet och djärvhet som mål och medel. Att vi båda har ett ursprung som handlar om formgivning för människans bästa, långlivade produkter och en kärlek till naturliga material gjorde valet att samarbeta ännu enklare.”

Malmstensbutiken fortsätter ändå att köra sitt eget race med ett stort sortiment av inredningsföremål. Tack vare de stora lokalerna kan de möblera om efter behag. Och utan att det känns trångt eller plottrigt. Ett mecka för alla som är på julklappsjakt.
Stiliga ljusstakar i gjutjärn passar i alla hem.
Designer och Malmstenexpert Sara Åkersén finns alltid till hands med ett stort leende. Hon är verkligen en tillgång för butiken.
Ni känner kanske igen hennes formgivning. Pallarna rönte stor uppmärksamhet när de kom ut. Hon hade inte ens gått klart sin utbildning då hon ställde ut dem på Möbelmässan 2009. Jag skrev en artikel om henne i Vårt Nya Hem. Så här såg det ut då:

Mycket trevligt.
Men för att återgå till samarbetet med Artek kan jag lova att det finns mycket snyggt att välja mellan. Eller vad sägs om denna stiliga (och otroligt praktiska) skärm ”Skärm 100” designad av Alvar Aalto 1936.
Så kila iväg och ta en titt på den fina nya inredningen som samsas med det sedvanliga utbudet.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.