Lite mer godsaker

Japp, då gräver vi lite djupare i Formex godispåse, det finns lite mer att visa innan jag ändrar riktning och går in på annat kul 🙂 För det är mycket som händer nu, och jag har redan flera roligheter på kö.

Det italienskklingande varumärket Annuzza är faktiskt svenskt och drivs av en tjej som heter Anna Söderlund. Hon säger på sin hemsida att hon blev inspirererad till att starta den här verksamheten efter ett otal resor till Fjärran Östern. Annuzzi importerar en blandning av antika och samtida möbler och hantverk och det unika med kollektionerna  är just att de är UNIKA. Finns bara att hitta här, såvida man inte åker till Asien och letar själv förstås.

              

Garda är företaget som tillverkar ”riktiga regnkläder”. På mässan visade de upp en kollektion med otroligt snygga regnkappor för damer som de kallar för City Coat. Det är en supersnygg regnrock som passar alla åldrar och former, 100% vattentät med helsvetsade sömmar så att inte en droppe kan slinka in. Kappan finns i hur många färger som helst och är i mitt tycke helt underbar – classy och moderiktig. Till höger står säljaren Anna Byström tillsammans med ägarna Björn & Izabell Engberg, som berättade att de har fått ett oerhört stort gehör och att de är lyhörda för kundens önskemål. Har man en idé eller en egen design är gänget på Garda mer än villiga att ta del av dem.

              

Magasin Skruf hade man möblerat en monter på ett högst inbjudande sätt. Det var snygga möbler omgivna av varm och mysig belysning.

     Borg är ett varumärke som saluför möbler och inredning av det mer rustika slaget.

       

Dessa ljuvliga små vaser är designade av isländskan Thora Finnsdottir som har utbildat sig i Köpenhamn. Förutom vaser formger hon ljusstakar, smycken och annat läckert. Företaget heter Finnsdottir Design och inspiration får Thora från Islands stora kontraster mellan natur och civilisation, gammalt och nytt.

Danska Miss Etoile ställde ut sina produkter i ett otroligt vackert skåp – vill haaaaa!

Mässans i särklass coolaste dörrmatta. Sorry, har glömt var det kommer ifrån. Man kan faktiskt tillverka en själv bara man hittar ett stort antal stenar som är någorlunda lika tjocka.

Stövlar Galoooore! Så himla snygga handbroderade stövlar från Fröken Lykke. Stövlarna har en insida av getskinn och utsidan är av sammet. Varje par är unikt! Det finns nio olika modeller att välja mellan och de kan fås med svart, vinröd eller brun bakgrundsfärg. Priset ligger runt 3000 – 4000 kronor men då får man ett par stövlar som ingen annan i hela världen har! Fröken Lykke säljer även sjalar, väskor och munblåsta kulor från återvunnet glas.

                 

Mässans mest udda monter stod Korps för. De äkta makarna Korp (ja, det heter hon faktiskt) och Robert Wallman bor på landet utanför Söderköping och är nästan helt självförsörjande. De lever som de lär, skulle man kunna säga. Jag fastnade för deras märkliga kaninskinn som hängde i färggranna (mamma, jag VILL ha en blå kanin!) rader på väggen. Korp & Robert är otroligt kreativa och tillverkar allsköns hantverk som ringbrynjor, historiska dräkter, tyger, garner med mycket mer. För den historieintresserade lajvaren är Korps det perfekta stället att vända sig till!

Sedan måste jag bara visa dessa vackra koppar som den begåvade formgivaren Anna Kraitz har designat för Design House Stockholm.

Anna Kraitz.

Sist ut idag är ett fint hjärta signerat Mats Jonasson (som var med i förra inlägget).

From me to you.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.