Let’s Talk Hiv på Bukowskis

I tisdags var det dags för årets auktion till förmån för familjer som har drabbats av Hiv och Aids. I år går pengarna till organisationen Kids Ark, ett svenskt initiativ med verksamhet i Chiang Mai i norra Thailand.  Åsa Hultman (initiativtagare) & Marie Dahlberg Hedlund (projektledare) är eldsjälarna bakom evenemanget. Det är andra året i rad som Let’s Talk Hiv samarbetar med Bukowskis.


Våren 2009 tog Åsa Hultman kontakt med Noaks Ark för att presentera en idé på en hivkampanj. Det var en tanke hon burit på sedan hennes bror gick bort i aids 1994 och som nu konkretiserats. Hon presenterade sin idé för Marie D. Hedlund på Noaks Ark som gillade den och tog den vidare. Noaks Arks gav tillåtelse till att göra insamlingen till organisationens 90-konto, vilket gjorde att Åsa och Marie bestämde sig för att göra en seriös satsning. Båda har hela tiden arbetat helt ideellt.  Åsas drivkraft och nätverk, Maries hivexpertis och ordningssinne i kombination med hjälpsamma vänner, engagerade samarbetspartners och generösa sponsorer har gjort det möjligt att förverkliga idén. Jag har en känsla av att Let’s Talk Hiv har en lysande framtid!

Åsa och Marie.

Auktionsförättare var Tom Österman och han trollband publiken med sitt stora sinne för humor. Stämningen var minst sagt munter och 229 800 kronor ropades in 🙂

Det bjöds på vin och läckra bakverk i miniatyr från Hello Sugar.

 

 

 

 

 

 

 

Och det vimlades och minglades.

Johanna Fock från Bukowskis i ivrigt samspråk med hemlig budgivare på telefon.

Alla var inte fullt lika intresserade av själva auktionen…..Tobias Bernstrups konstverk ”Black” ropades in för 10 000 kronor, barnen ingick inte i priset.

Matti KallioinensGroup Resonance” drog in 8 000 kronor.

Konstverket och  brandsläckaren tillsammans var en installation av Stig Sjölund, min favorit! ”Fast as Hell” ropades in för 13 000 kronor.

Spännande graffititavla av Ziggy – ”Endast två ting äro svarta”. Klubbades för 14 000 kronor.
Denise Grünstein skänkte tre fotografier som alla tillhör serien  ”Malplacé”. De drog sammanlagt in 30 500 kronor. Inte illa för tre små foton.
Läskigt men alldeles alldeles underbart. Jag tänker på ”Det sjunde inseglet” när jag tittar på det här fotografiet av Oskar Christophersen. ”Malin Persson, Skanör/Falsterbo” klubbades för 12 000 kronor.
Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström är tillsammans upphovsmakare till två fina konstverk. ”Hunter” drog in 12 500 kronor och ”Lou” 11 000 kronor.
Två märkliga tingestar som väl kan ses som skulpturer inbringade också lite pengar. ”Recycled Art no VII” är en plexilåda fullproppad med sönderrivna affischer av Marcel Strüwer – 9 000 kronor.
McDonaldpåsen började hoppa omkring och vibrera när man skrämde den. Ett udda alster av Peter Geschwind som lyckades dra in 2 000 kronor.
Naturligtvis ropades många fler verk in och för er som vill se allihopa, gå in och kolla på Buckans hemsida.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Let’s Talk Hiv på Bukowskis

  1. Authentic Patrick Willis Jersey skriver:

    Valuable information. Luckily I discovered your web site by accident, fundamentals shocked why this accident don’t happened earlier! I bookmarked it.

Kommentarer inaktiverade.