Let’s talk HIV 2012

Så var det dags igen. För tredje året i rad anordnade föreningen Let’s Talk Hiv, med Åsa Hultman och Marie Dahlberg i fronten, en auktion där pengarna oavkortat går till olika områden inom hiv/Aidsbekämpningen: ”Vi vill stödja arbetet både mot spridning av hiv och arbetet för att underlätta för hivpositiva och närstående att leva ett positivt liv.”

I år gick auktionen av stapeln den 12 mars på Fotografiska, där en hel del människor (både berömda och vanliga dödliga) slöt upp för att lätta på lädret. Vem är inte redo att betala för en god gärning? Somliga ropade in en tavla eller två medan andra gladeligen stoppade slantar i bössor som stod runt om i lokalen. Jag var en av dem eftersom jag knappast hade råd att köpa en fin målning efter min resa till Sri Lanka (jaja, det kommer inlägg om den).

           

Tretton vänliga själar hade donerat verk till aktionen som sammanlag drog in cirka 200 000 kronor till behövande som på ett eller annat sätt blivit drabbade av sjukdomen. Fotot till vänster är taget av Lars LiljendahlPlasticsurgery”. T.h. Anders Petersens välkända ”Lilly and Rose, Café Lehmitz 1970”.

Andreas Ackerup ”Vallmo/Björn Olsson/Year 2008”. Lite småläbbig tycker jag…

T.v. Moley Talhaoui ”Han smugglar in en skvätt kärlek i sin fickplunta”. T.h. Lars Wallins generösa gåva som inte bara bestod av en fin teckning, utan man får även klänningen uppsydd efter egna mått.

Oscar ChristophersensTheres Alexandersson-Stockholm 2012” var dagens mest åtråvärda konstfoto. Den finns bara i en enda unik upplaga särskilt gjord för stiftelsen Let’s Talk Hiv. Man tycker de kunde ha fått lite mer än 17 500 kronor för den…

Den ständigt så skämtsamma autkionsförättaren Tom Österman från auctionet roar oss med sin underfundiga humor. Bilden av Iggy Pop är tagen av Jonas Åkerlund.

Gunnar Smolianskis välkända foto ”Sergelstorg 1978” ropades in för hisnande 45 ooo kronor! Gå in och titta på hans hemsida, den är väl värt ett besök.

Loreen, den ljuvliga, uppträdde här privat och rev av tre låtar för oss i den hänförda publiken. Den är nog sista gången vi får se henne så intimt på nära håll.

Hon är inte bara en fantastisk sångerska, hon är dessutom ödmjuk, vänlig och väldigt trevlig. Jag håller stenhårt tummarna för henne när hon ska bli hela världens älskling i Azerbaijan. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.