Karl Lagerfeld exclusive for Orrefors

Det har väl knappast undgått någon att Karl Lagerfeld har designat glas för Orrefors. Det tyska modegeniet får dagligen förfrågningar från olika håll om samarbeten med än det ena, än det andra men brukar då tydligen tacka nej, nej och nej. Men….along came det anrika svenska glasföretaget Orrefors, och plötsligt sa Monsieur JA! Otroligt men sant. Förutom att vara en av världens mäktigaste desingers är Lagerfeld även en hejare på att fotografera. Han har själv tagit pressbilderna på de eleganta glasen. 

Fast här kommer jag bara visa mina egna bilder från den exklusiva pressfrukosten på NK Glas & Porslin för en vecka sedan. Inte lika snygga kanske, men väl så personliga 🙂

Förutom att glasen är snygga, kommer de alla med en stilren coaster i samma stil (eller glasunderlägg som det heter på svenska). Hans resonemang är att koppar i alla tider har kommit med ett fat, så varför ska inte glas få samma ynnest? Det är ett smart tilltag – jag som har druckit ur champagneglaset kan intyga att ingen vätska dribblar på duken.

Vacker uppdukat bord på pressvisningen. Vi fick en läcker frukost inklusive väl valda ord av alla inblandade:

Johan Cavalli är vd på Orrefors och Malin Ljungström är produktchef. Båda är de mer än lyckliga över samarbetet med den excentriska Karl Lagerfeld.

 

Till frukost serverades champagne eller – för mig – juice i ett fint glas. Jörgen Eriksson är vd för NK Glas & Porslin och gläder sig åt att få saluföra de prestigeladdade glasen.

 

Okej då, ska väl visa några av hans bilder, de är ju klart överlägsna. Glasen kommer i svart, vitt och klarglas och priserna ligger mellan 600 och 2000 kronor.

 

Vinglas: de färgade är klart dyrare, 1 500 kronor. Klarglas, 700 kronor.

 

 

 

 

Lagerfeld kunde själv inte närvara så vi fick ta del av honom via en film där han stolt presenterar sin idé bakom glasen. Hade ju varit kul att se honom live, som de lyckliga få som fick åka till Paris tidigare den veckan och avnjuta en sagolik lunch i mästarens sällskap.

Vi fick ialla fall en schysst frukost på NK Glas & Porslin. Det ni!

K.L. dricker mycket Coca Cola light och hade fått äran att även designa sin egen flaska. Den är i plåt och hur cool som helst. Rekommenderas till alla som gillar läsken.

Johan Cavalli strålade i kapp med glasen och berättade små roliga anekdoter om sina möten med den Store Lille Mannen.

Time Present

Nu ska jag avsluta med något helt annat. Detta är en spännande liten sak utformad av Cecilia Dreyfert. Det är ett litet ljus som brinner i exakt en timme, tanken är att man ska ge bort lite tid i present. Jag citerar: ”Idag när vi är många som upplever att vi inte ‘har tid’ och söker verktyg mot stress – orsakat av en kamp mot klockan – behöver vi reflektera över vår perception av tid. Med ‘Time Present’ gör jag tiden synlig, till ett immateriellt objekt.”

Time Present kommer i en exklusiv förpackning, och kan köpas bland annat hos Gallery Pascale som jag berättade om i mitt förra inlägg. Personligen upptäckte jag begåvade Cecilia under Formexveckan i vintras, och hon är faktiskt med i ett av mina allra första blogginlägg. Scrolla tillbaka och kika vetja.

Ciao for now.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.