Jung Showroom

När en Eva blir sjuk blir hon ganska liten och ynklig. När en Evita blir sjuk blir hon bara arg och rastlös. Så med båda dessa personligheter i bagaget uppbådade jag lite kraft för att ge mig ut i regnet till ett par pressvisningar. Tyvärr missade jag nästan allt i förra veckan men Jungs Showroom ligger alldeles i närheten, och med mycket möda och ett stort antal Treo lyckades jag med konststycket att ta mig dit.

Här visades mycket fint – både exklusiva och knasiga kläder och accessoarer. Det fanns många varumärken att botanisera bland men jag var ju så svag att jag bara orkade med några.

Stylingen av Ida Klamborns kläder var effektfull i all sin enkelhet. De intrikata vecken fick plaggen att se ut som om de vore gjorda av papper – tänk ORIGAMI! Men det är de naturligtvis inte. Väldigt speciellt. Ida har en rad fina utbildningar bakom sig och även en hel del priser. Jag skrev om henne redan i maj förra året när hon deltog i Chevrolets designtävling, som hon sedermera vann!

Tiger of Sweden har överträffat sig själva den här gången. Till hösten kommer en uppsjö av ursnygga kläder. Som de här skorna av päls till exempel..

Två snygga ytterplagg för damer signerade Tiger. Den vänstra kappan finns i flera färger och doftar svagt av sextiotal. Den till höger är längre fram än bak och hur snygg som helst på.

Även ni herrar kan se fram emot en stilren Tiger-höst. Kavaj till vänster finns i flera färger och jacka special till höger är just…..special… i skinn och filt.

Den här lilla läckra sammetsjackan kommer också den från Tiger och jag kände att jag ville ta den med mig hem. Passar till precis allt så här års. Tycker ändå att den borde vara fodrad, särskilt eftersom det är Tiger.

En helt bisarr jacka för barn med nallar påsydda på ärmarna. Vet inte, men det ser lite klumpigt ut och barnen lär ha vissa problem med att röra sig fritt. Signerad Jeremy Scott.

Och naturligtvis finns det matchande skor 🙂

Jeremy Scott designar inte bara konstiga barnkläder, utan även ett och annat snyggt vuxenplagg. Skinnjackan här är av allra finaste läder och föll mig i smaken.

Jung serverade färgglada drinkmixar. Schweppes har nyss kommit ut med färdigblandad Mojito och Cosmopolitan. Alkoholfria såklart, men med en skvätt rom eller annan sprit + en kvist av något grönt (mynta till Mojito är ett självklart val) har man en färdig cocktail på ett litet kick. De är lite väl söta (vadan detta evinnerliga socker som genomsyrar all mat nu för tiden!?) men de ser fina ut.

Diesel bjöd på lite coola prylar. Finns ute i butik till hösten så ni får allt ge er till tåls.

Glasögonexperten Johanna Davidsson visar upp ett par bågar som är helt i min smak. Vem vill inte ha ovala svartvita brillor i höst!? Om man inte passar så bra i glasögon (vilket jag inte gör) ska man åtminstone ha en lite udda modell. Vi kan inte alla vara som Johanna som passar i allt! Dessa kommer från Tru Trussardi, ett exklusivt märke som även gör kläder och väskor.

Det är modernt med klumpiga skor igen, nu ska de helst ha ”klacken” inbakad, vilket gör att skorna ser ännu större ut än de gjorde för 10 år sedan då alla unga tjejer klampade fram i jättepjuck. Det var inte helt ovanligt att de små liven snubblade och bröt anklarna. Numera är skorna i allafall lite elegantare. Svenska Andrea Reschia har designat.

Ok, Adidas har inte legat på latsidan med att utveckla ännu mer knasig design. Minns ni skorna jag visade förra året? Varumärket fortsätter att utveckla sin tokiga linje vid sidan om de vanliga jumpadojjorna.

När det började snurra i huvudet kände jag att det var dags att gå hem, mer än så här orkade varken min kroppe eller mitt huvud med. Men ödet ville annorlunda. Vid utgången stod en kille som pysslade med hår, och ville hemskt gärna pyssla med mitt. Jag var tveksam på grund av: A. mitt virus och B. mitt skitiga hår som satt på kvist. Men han gav sig inte och lyckades med lite lock och pock få ner mig i stolen.

Tomas Edlund gav mig en make over som heter duga och vi hann bli riktigt goda vänner under den timme som jag satt där. Jag blev uppklippt, lockad och fin och innan jag gick fick jag en kasse full av fantastiska produkter från Wella, ett varumärke som Tomas representerar. Han berättade att han har en salong som heter Hos Tomas på Engelbrektsgatan 3, och det lutar åt att jag smiter dit när det är dags att piffa upp frisyren. Jag kan gå i god för hans skicklighet, och dessutom är han genomsympatisk. Ibland måste man kunna se saker för vad de är – i det här fallet var det verkligen en Divine Intervention med tanke på hur uselt jag mådde; någon däruppe tyckte jag förtjänade lite TLC 🙂

Gissa om jag kommer vara fin i sommar! Det är perfekta produkter för min tjocka trassliga kalufs, och nu när jag har fått en lektion i hur man använder en locktång (faktiskt inte så lätt som man kan tro) kan jag bli extrafin till fest 🙂

 

 

 Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.