I brist på annat

Eftersom det är mellandagar och det råder stiltje i designvärlden så tänkte jag plocka fram några fina inredningar/montrar från Formex som gick av stapeln tidigt i höstas. Jag skulle ha gjort fler inlägg om det då (blev bara ett) men annat kom emellan. Låt er frestas av inspirerande design, och som ni kan se är det färgglatt som tusan (tidens melodi!)

Salt och pepparkar från Thomas som tillhör Rosenthalgruppen. Serien heter rätt och slätt ”The Andy Warhol Collection”. Finns även som muggar.

Implexions är ett varumärke som gärna använder sig av Swarovski bling-bling för att förhöja den exklusiva känslan. De har otroligt fina ljusstakar för såväl långa ljus som värmeljus. Finns även ett och annat smycke. Kika in på deras hemsida!

Kamelo

Anna O förnekar sig inte!

Så tycker jag det är dags att visa lite snygga glas och annat från Sagaform. Här är en tjusig tesil som finns i rosa, grönt och blått. Stod och fingrade på en alldeles före jul, men det blev deras fina vinglas med färgad fot i julklapp åt dottern  istället 🙂

Inte dessa glas (som är nya för i år) utan de som kom ut för några år sedan:

Tjusigt värre! Gillar mixen av stengods och trä. Sagaform har en katalog på sin hemsida där man kan bläddra sig fram. Produkterna säljs bland annat på Åhléns.

Marilyn in my heart! Kan inte påminna mig om vad detta är för varumärke men muggarna är lätt att känna igen och finns säkert på de vanliga butikerna som säljer husgeråd.

Fräscha upp hemma med lite snygg belysning. Såväl lampor som levande ljus från Interiörhuset.

Och för den som bor i villa (eller lägenhet med tillgång till skorsten) kan en liten gjutjärnskamin från Husqvarna vara mysig att elda i under de kulna vintermånaderna. Spisgubben är återförsäljare och har ett GÄNG fina kaminer att välja mellan.

Textilier från Mairo kommer alltid väl till pass och förgyller ett färglöst hem. Det var en mysig monter att vila fötterna i.

Supercool monter med lite smått och gott. Kopparlampan är en Tom Dixon, en favorit som med fördel hängs i kluster (om man har råd med fler än en).

Gänget på Vikingsun har alltid en massa fina köksredskap på lut. Jag är speciellt förstjust i deras knivar. Vassa och exklusiva för den kräsna kocken.

Yeeeeees! Kan meddela att keramikkniven (den vita) är så skarp att man inte ens märker när man råkar skära sig i fingret. Den behöver dessutom inte slipas lika ofta som en kniv i stål. Den lilla kostar runt 900 kronor i en välsorterad butik.

Sedan kommer vi äntligen till Young Designers som alltid har spännande och innovativ formgivning. De är unga och hungriga och skapar de mest fantastiska produkter i jakten på att en dag bli en av Sveriges STORA namn inom design. Här står unga Karin Elvy (eller Eriksson) med sin glasserie Gripp. Jag citerar: ”Jag har formgivit en glasserie som passar alla. Tanken på ett bekvämt grepp har kompletterats med krav på stabilitet, säkerhet och god design. Många har svårt att hålla i ett vanligt glas.” Gripp är nominerad till Designpriset Formex Formidable. Gå gärna in och se de andra deltagarna, och när ni ändå är där så passa på att rösta vetja!


           

Karolina Stenfelt från Carl Malmstensskolan har designat detta heeeelt fantastiska skrivbord, Soot Desk. Hela bordet är tillverkad i fiskbensmönstrad furufanér och ytan är omsorgsfullt bränd för att få den där svarta lystern. Dessutom har det en hel del små finurligheter som påminner om gamla tiders sekretärer med lönnfack.

Tjejerna från LagströmWiktorsson (Lina & Elin) fanns förstås med. Jag bloggade om dem redan i februari när de lanserade sin fiffiga hängare (som ni kan se på väggen bakom dem). Denna gång hade de skapat en utdragbar klädhängare, Sindy. En modern variant av den klassiska ”herrbetjänten”.

Ett skojigt litet skåp Dela av Yukari & Johan (finns inga efternamn….) som är möbelsnickare och ofta återanvänder gamla möbler för att göra nya. Kul eller hur!

Denna fiffiga bänk är oxå en av deras skapelser. Det är en stol som de helt sonika har delat på och satt lite slanor i mitten. Simsalabim så blev stolen en bänk!

Ja, eftersom det snart är helg igen är det tveksamt om jag gör med flera inlägg detta år – det beror på om jag hittar något som jag tycker är värt att blogga om. Om inte så: Gott Nytt År till er alla från mig och mina katter!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.