Hotel J i Nacka Strand

Nobisgruppen ligger då inte på latsidan vad det gäller att se till stadens behov av hotell. Och det är inte vilka hotell som helst inte! Nej, det ska vara stil och elegans på hög nivå, och byggnaderna får gärna ha anor ända tillbaka till….förr…..Med Stallmästaregården, Hotel Nobis och Hotel Skeppsholmen (min personliga favorit) – för att nämna några – har bröderna Catenacci lyckats med förvärvet att inte bara bjuda på tjusiga hotellrum, konferenslokaler och lounger, utan även se till att restaurangerna serverar mat i absolut toppklass. Nu är det Hotel J i Nacka Strand som har fått ett lyft i form av 113 sprillans nya rum.Tornvillan fungerar som grädde på moset, där finns fem renoverade möteslokaler, gym, frukostmatsal, och en festlokal. Här finns även en ny à la carte-restaurang – The Club House – med plats för 70 gäster samt tillhörande bar och lounge med plats för hundra.

      

                                                                                                                                                                                  Till vänster ett charmigt litet Chambre Separée.

Foto: Stefan Andersson

113 nya rum har byggts till, vilket innebar att de fick bygga ut den moderna delen av hotellet. Inredare var Anna-Johanna Bonnier och Lena Widenfelt. Rummen går i Newport-stil och utsikten från samtliga rum är spektakulär.

Alla rum har såklart balkong…..

…förutom de tolv som ligger högst upp, där har man fått terrasser istället. Verkligen inte fy skam. Tänk ett kylt glas vin en ljum sommarkväll, eller morgonkaffet en solig morgon!

Hisnande utsikt från terrasserna.

Tornvillan må vara gammal, men allt är renoverat till dagens standard. Jag citerar:

– Tornvillan med nya The Club House var en rolig utmaning och vi är väldigt nöjda med hur vi lyckats möta Nobisgruppens önskemål om en genuin och lyxig klubbskänsla. Känslan finns kvar i huset, men miljön känns uppdaterad och välkomnande”, säger Anna-Johanna Bonnier.

Newport. Gant Home har levererat.

Snyggt skulpterad trappa i den nybyggda delen av Hotel J.

Pressen bjöds på flott lunch bestående av ett urval munsbitar ur restaurangens meny, som kan beskrivas som amerikansk crossover med svensk touch.

Det här ser suspekt ut, men det är inte märkvärdigare än en liten softshell crab-burgare.

Stefano Catenacci är glad som alltid, trots att han nu har ännu fler restauranger att hålla uppsikt över. Kan tänka mig att det blir ett himla flängande, undrar hur han hinner med!!!

Kuriosa om Tornvillan

Tornvillan byggdes 1889 som en pampig sommarvilla i tegel för den förmögne byggherren Erik Fredlundh. Den bytte sedermera ägare flera gånger och stod länge förfallen innan den totalrenoverades i mitten av 1990-talet.

Undrar du över namnet J? J är en seglarterm som kommer från beteckningen på en mätregel som användes på 1930-talet då Sir Thomas Liptons brittiska gentlemannaflotta ställdes mot amerikansk fighting spirit i America’s Cup. Än i dag anser seglingsexperter att J-båtarna är bland världens bäst konstruerade!

Hotel J Nacka Strand är medlem i Design Hotels™ och är Svanenmärkt. Hotellet öppnar sina portar för allmänheten nu på torsdag, den 1 september, vilket oxå råkar vara min mammas 80-års dag. Grattis till båda säger jag bara!

 


 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.