Haute Couture på Auktionsverket

Den 11 september gick en hel hoper med lyxiga vintagekläder under klubban på anrika Auktionsverket i Stockholm. Man hade bland annat fått en mängd kläder ur Abba-Fridas garderob och det var en härlig samling ”vill-ha”-plagg.

Alla kläder är ju exklusiva så det bara sjunger om det och här kunde man faktiskt göra ett och annat fynd. För en gångs skull fanns det en ordentligt bredd av storlekar (och inte bara 32 & 34…)

       

Där fanns en hel del fantastiska kreationer som nu har hamnat i någon lycklig persons garderob.

Pälsarna gick inte heller av för hackor. Den röda pälsen blev auktionens dyraste plagg och ropades in för 42 000 kronor. Den bar Frida i videon till Chiquitita.

Christina fingrade lustfyllt på en rosa skapelse. Hon blir porträtterad här eftersom hon gick i färg med delar av utställningen 🙂

Alla kläder höll måttet, somliga mer än andra förstås. Det var en ovanligt skön och feminin atmosfär på Auktionsverket som i vanliga fall kan vara lite hårt och kantigt med tavlorna och möblerna som vanligtvis pryder väggar och andra utrymmen.

Förtjusningen var total.

 

 

 

 

 

 

 

Flera plagg från Chanel visades upp i all sin härlighet. Och vem tycker inte om Chanel? Klänningen till vänster är hur snygg som helst, skulle gärna bära den

Herbert och hans flickor serverade bubbel. Herbert Gaugl är en vinkännare av stora mått och arrangerar vin- och champagneprovningar genom sitt företag Team Winemaster. Kika in på hans jättefina hemsida!

Nykteristen erbjöds en alkoholfri dryck med kvinnlig touch. Jag smakade inte på den själv men burken var snygg.

Très chic!

En fantastiskt glamorös aftonjacka från Chanel täckt med guldpaljetter såldes för 29.000 kronor. Denna jacka använde Frida vid en konsert på Kungliga Slottet 1992 och den blev det dyraste plagg av Chanel som sålts på auktion i Sverige.

Alice är en spännande dam som sätter stort värde på sin garderob. Kappan hon hade på sig är vintage 60-tal och hur snygg som helst. Den lilla väskan var också en kär accessoar berättade hon. Inget av det är inhandlat på auktion utan  plaggen köptes in när de var rykande färska. Kort sagt, en dam med järnkoll på kläder från förr, och som verkligen vet hur de ska tas om hand.

Hmmm…nåja, alla plagg var inte direkt förtjusande. Jag tror inte att detta var ett av Fridas plagg och hualigen för att dyka upp på en fest i den blåsan!

Fridas sjalar flankerade den lilla ljusgården. De fungerade verkligen perfekt som inramning åt den luftiga utställningen.

      

Anna som var kvällens yngsta gäst hade myror i kroppen. För min kamera visade hon upp sina gymnastiska talanger, Fridas kläder verkade inte locka henne särkilt….


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.