Grupp F12 har fått barn igen!

Öppnat restaurang alltså. Det är förfärligt så driftiga Melker Andersson och Daniel Couet är, de spottar ur sig krogar på löpande band och deras bolag Grupp F12 innehar nu: F12, Orangeriet, Le Rouge, Le Bar, Fyran, Kungsholmen, Smak, Fjällpuben, Villa Godthem samt nu den sprillans nya Miss Voon som ligger i anslutning till nya Elite Eden Park Hotel på Sturegatan 22.

Melker, Daniel och Sindy Voon i egen hög person.

Inredningen går inte av för hackor, det går i rött, guld och grått och känns väldigt kinesiskt. Den coole arkitekten och möbelformgivaren Thomas Sandell har designat. Foto. Åke E:son Lindman

Vi var ett glatt pressgäng som bjöds på en flott lunch. F12 gruppen kan sitt kök 🙂

Vår meny såg ut så här: Mums! Först fick vi en laxtartar med en syrlig wasabidressing, därpå följde ett par dumplings med skogssvamp i en misosoppa. Sedan en hjortkotlett med selleripuré (funkar faktiskt!) som var hur god som helst! Desserten var en märklig kamomillsorbet och eftersom jag inte är så intresserad av efterrätter kan jag inte riktigt uttala mig om den. I vilket fall som helst så kan dom här killarna verkligen laga mat! Åke E:son Lindman har plåtat.

Både Melker och Sindy presenterade sig och den nya restaurangen. Miss Voon är en modern asiatisk restaurnag vars meny består av mindre rätter med inspiration från Kina, Malaysia och Japan. Sushi känns sååå nittiotal när man befinner sig i dessa salonger.

Baren inbjuder till skönt häng med allt det röda och guldet. Nu när hösten kryper inpå oss med regn, rusk och kyla så känns det som att detta kan bli det mörka halvårets dragplåster, särskilt med tanke på att de kanske kommer hålla öppet till frampå småtimmarna…..

Konstverken är skapade av den brittiske konstnären Isaac Julien och de var helt i min smak. Mycket stora fotografier bakom en plexiskiva som fick mig att känna mig som om jag var på promenad i Kina eller Japan. Killen till höger är inte del av tavlan.

Ja, det är ett av konstverken – läskigt realistiskt blir det när de är i naturlig storlek.

Den 16 september hade Miss Voon premiär och vi får väl önska ägare och personal lycka till med det senaste tillskottet till Stockholms rika krogliv.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.