Gnesta Tur och retur

Ja då bar det iväg ut på landet i helgen. Själv har jag ett alldeles fantastiskt litet ställe mellan Flen och Katrineholm som heter Mörkhäll. Det är inte så mörkt som det låter, men det ligger väldigt skyddat på en häll mitt inne i skogen.

Det är hur sött och mysigt som helst, men social och rastlös som jag är lider jag ofta av lappsjuka efter några dagar, så det vill till att jag har åtskilligt att sysselsätta mig med när jag är där under längre perioder (och då tänker jag i första hand inte på trädgårdspyssel).

Sommaren är räddad tack vare en vän som har flyttat till Gnesta och startat upp ortens allra första nättidning – Gnesta Posten 🙂 Den har varit igång i några veckor och är redan full av intressant stoff – kika in vetja!

I lördags satte jag mig i min lånade bil och körde de 5 milen till den pyttelilla orten där de – i motsats till det lika pyttelilla Flen – har bevarat de gamla pittoreska husen. Vägen dit är förunderligt vacker och man kan inte se sig mätt på det böljande landskapet.

Överallt ligger fina välskötta gårdar och det är inte utan att man blir lite nyfiken på vem som bor och lever i dem. Har hört ryktats att Leif GW Persson har hyrt ett hus i trakten…

Nåja, kanske inte just det här, men det finns faktiskt en brits där inne.

Gnestas finaste designbutik heter Laura & Otto och innehas av en glad tjej som heter Pia Luokkanen. Nedan visar jag ett urval av fina produkter i hennes stora shoppe.

Yummie. Doftande tvålar och ljus är utmärkta presenter, eller varför inte bara köpa till sig själv. Alla kan vi unna oss något som luktar gott ibland. Ovanliga smycken finns det också att hitta på Laura & Otto.

Amanda Almgren är en begåvad ung tjej som tillverkar sina egna smycken. Hennes design är unik och jag tror att vi kommer både se och höra mycket mer av henne de närmaste åren. Twenty Pieces har än så länge sparsamt med information på hemsidan, men hon lovar att: ”More coming soon!”.

Gnestapostens ena grundare Pelle Almgren tar sig en time out från det hektiska flygbladsarbetet.

Tidningens andra grundare Fredrik Nordzell tar igen sig på Gnestas finkrog Gnesta Strand. Där serveras mat i toppklass (åt en kanongod lunch) och de har även pubkvällar på helgerna – spännande!

Jag kan garantera vänligt bemötande från såväl glada servitriser som lyckliga kockar.

Baren är inte stor men det är inte Gnesta heller. Formidabel utsikt från uteserveringen.

Det var min lördag. Hur var er?

 
 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.