Gallery Pascale

Jag skriver ju så himla ofta om Designgalleriet och Trendgruppen att Pascale har hamnat lite i skymundan. Det är synd eftersom det är ont om designgallerier i vår stolta stad. Gallery Pascale ägs och drivs av den designkunniga fransyskan Pascale Cottard-Olsson, och hon samarbetar med många stora formgivare. Det pyttelilla galleriet ligger på Humlegårdsgatan 15, och hon har rätt sparsamt med öppettider så det är bäst att kolla med hemsidan när man kan hälsa på. Genom åren har hon samlat på sig en hel del läcker design, både möbler och mindre inredningsföremål & smycken.

Ljusstaken Skugga av Alexander Lervik har hunnit bli en välkänd produkt som finns i många hem. Själv tycker jag den är supersnygg och nu har den kommit ut i ett antal nya färger. Kostar 999 kronor.

I det minimala galleriet gäller det att använda varenda yta för att presentera föremålen på ett stiligt sätt. Här syns förutom Skugga även Värmeljustaken Coquelicot, designad av Matti Klenell. Den finns i två storlekar och 7 färger, 499 kronor för den stora och 399 kronor för den mindre.

 

 

 

 

 

 

Julljusstake i 2000-talets tappning. Den numera välkända ljusstaken Merry är formgiven av Anna von Schewen och kan vridas och vändas lite hur som helst – tröttnar man på formen kan man lätt göra om den. Den finns i svart, vit eller röd och kostar 3 500 kronor.

Stolarna i serien Idyll har inget bestämt pris men de är designade av den unge formgivaren Johan Lindstén. Jag citerar: ”Många timmar, dagar, veckor och år har kvinnor i äldre generationer ägnat sig åt att brodera tavlor med den svenska idyllen som motiv. Kanske med drömmar om att själva få leva och bo på den där gården med vita knutar nära vattnet.”

Bellevue är ett sidobord fast den kallas för pall på hemsidan. Industridesignern Björn Dahlström har skapat denna möbel som jag anser passar mycket bättre som bord eftersom den har en glasskiva. Den finns i nio olika färgkombinationer där de är numrerade 1-9. Pris på förfrågan.


Två coola ljusstakar: Dot, design Alexander Lervik, 495 kronor, finns i en uppsjö olika färger. Och Flinga av Barbro Wesslander i filt med pärlor – finns i svart eller vitt, 495 kronor.

Skåpet Fjäll är designat av Fredrik Mattson och tillhör en serie om 7. Varje skåp är målat i unika färger, pris på förfrågan.

Den praktiska ljusstaken Candle Collage finns i olika tappningar – antingen på höjden, eller som här, på längden. Folkform (som består av Anna Holmquist & Chandra Ahlsell) har designat och denna i metall kostar 995 kronor. Candle Collage finns även att få i alm eller valnöt. Serien är limiterad – 10 st av varje.

Armbandet som är ett alster av CKR (Cleasson, Koivisto & Rune för er som inte redan visste) heter Eve och därför tycker jag det är lämpligt att ta med här. Det är tillverkat i pressad aluminium och finns i olika tjocklekar, 499 kronor.

Senaste tillskottet i Pascales exklusiva samling är vaserna som tillhör serien Anemone, även de formgivna av CKR. Vaserna finns i rött, gult, blått, grönt & vitt och kostar: liten 1 695 kronor, mellan 1 795 kronor, stor 1 995 kronor. Vaserna ser gigantiska ut tillsammans med Pascale (som är sådär nätt som bara fransyskor kan vara) men de är faktiskt inte så farligt stora.

Jag ska avsluta detta inlägg med en prototyp av en bricka som kommer ut i handeln senare i år. Den är bara sååååå cool! Kanske inget att lägga småkakor på med jag lovar att den håller måttet.

Naturligtvis har Pascale massor av andra spännande produkter att bjuda på så kika in på hennes hemsida och låt er lockas. De flesta produkterna finns att köpa på välsorterade inredningsbutiker, men för de limiterade designföremålen/möblerna får man kontakta Pascale i egen hög person. Carpe Diem!

 


 
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gallery Pascale

  1. Håller med om att Gallery Pascale är en liten pärla. Har du sett utställningen som är där nu?

Kommentarer inaktiverade.