Fina Kranar

Från det ena till det andra. Efter förra inlägget är ni säkert inställda på att jag ska presentera fler kroppsdelar men det är inte näsor jag ska skriva om idag, utan faktiska kranar, vattenblandare och duschar. Det kanske inte låter så sexigt, men efter att ha varit på ett par pressvisningar kan jag faktiskt tillstå att det visst är sexigt. Moderna kromskimrande kranar gör mycket för att förhöja trivseln i såväl badrum som kök. Titta på bilderna från mina egna eländiga (och förskräckligt fula) kranar och jämför dem med vattenblandare från tyska företaget Dornbracht och danska företaget Damixa så förstår ni vad jag menar…

Deque från Dornbracht. Jämför det med:

Snart efter det att vi hade köpt och flyttat in i lägenheten började saker och ting falla sönder. Fuskrenovering med stora bokstäver! Först ut var naturligtvis dusch + slang. Som ni ser fick vi skarva lite…..dessutom går det inte att få vatten ur kranen utan att man med våld håller i spaken :-(. Och, vad är det för nonsens med två kranar??? Jag menar, redan på 1900-talet fanns det vattenblandare att få. Det är ett knep och knåp varje gång man ska få rätt temperatur.

Och jämför sedan Dornbrachts IMO med

min egen läskiga kran (som dessutom aldrig slutar droppa).

Gentle från Dornbracht.

Helst skulle jag vilja ha det så här, med vatten som liksom trillar ut ur väggen eller strilar från det gigantiska duschhuvudet i taket. Jag citerar: ”ATT (Ambiance Tuning Technique) använder vattnets kraft för att påverka användarens sinnesstämning. Vitaliseringen av våtrummet möjliggörs genom en ny och banbrytande teknik. ATTs komponenter utför temperaturregleringen samt processen med olika typer av vattenstrålar helt automatiskt. Ett knapptryck startar den ca fem minuter långa inprogrammerade koreografin och ersätter över hundra exakta och manuella inställningar av vattentemperatur och -mängd.” Puh.

Damixa har också supersnygga kranar. Det här är GType för köket. Förstår ni att jag gärna skulle byta:

mot den här. Inte så charmigt, eller hur?


Lite fler coola vattenblandare för kök från Damixa. Arc till vänster och Orbix till höger.

Profile är inte dum den heller 🙂

Den stora favoriten är dock det här duschsystemet som jag faktiskt planerar att förgylla mitt badkar med. Slate från Damixa är klart prisvärd och på något sätt ska väl en skicklig rörmokare lyckadas montera den i mitt stenbeklädda badrum…

Dornbrachts produkter kan man köpa hos Badrumsspecialisten på Birger Jarlsgatan 55 i Stockholm. Varumärket tillhör de allra lyxigaste och ett besök i butiken bjuder på många fler tjusiga överraskningar. Se till att ha den tjocka plånboken med er. Damixa säljs på ett otal ställen, bland annat hos Köksinredarna AB på Västmannagatan 6 i Stockholm, och appellerar till oss som inte har en kista full med pengar att ösa ur. Hyggliga priser helt enkelt.

Jag avslutar med ett stilfullt badrum med Gentle-kranar från Dornbracht.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fina Kranar

  1. Yvonne skriver:

    Hoppas ngn tar sitt ansvar och pimpar upp ditt kranliv 😉
    /Yvonne

Kommentarer inaktiverade.