Eva Allena

Då syftar jag inte på den plötsliga frånvaron av levande husdjur i mitt numera väldigt tysta och tomma hem. Nejdå, den sargen har jag släppt! Jag syftar på det danska varumärket som producerar läckra prylar för kök och matsal:

Jag, och många med mig, har i alla år vurmat för deras stilrena design som i mina ögon är så typisk dansk (tänk Georg Jensen, Normann Copenhagen med mera). Nu har de kommit ut med ett gäng nya produkter och såklart vill man ha alltihop.

Salladsskålar med tillhörande bestick i plast (fast de ser ut som de är gjorda i porslin). Lätta och behändiga och i trevligt vårlika färger.

Tjusigt så säg!

Det har ju varit Formex-dagar igen och istället för att hyra sig en dyr monter på mässan, hade snilleblixtarna bakom Eva Solo hyrt in sig på F12 där de kunde presentera sina nya produkter på ett smakfullt sätt. Och dessutom slippa trängas med en massa andra varumärken. Så press och inköpare kunde ta sig ett glas + ett par snittar och få en presentation i all lugn och ro.

Nya tallrikar som är lite vinklade. Det syns inte så väl på bilden, men de är liksom högre på ena sidan så att de lutar lite, och på så sätt kommer den tjusigt upplagda maten till sin rätt.

Snyggaste vinglasen! Märk att de är sneda upptill så att man riktigt kan känna vinets bouquet medan man dricker! Kostar cirka 200 kr styck ute i handeln.

Sexigt nytt kastrullset för den elegante kocken. Samma serie finns även i rostfritt. Dessutom presenterades en sexig stekpanna (om man nu kan säga så om en stekpanna….).

 Coola vattenflaskor att ha med sig till gymmet, promenaden eller på resan.

Alex Rydnemalm (killen med ett efternamn som funkar bäst på skånska) visade stolt upp de berömda Eva Solo-karaffernas nya jackor. Denna gång med bjärta färger på blixtlåsen.

 Termosen har kommit ut i några nya färger.

Två nya ”eldhållare” visades upp. Man kan antingen stoppa marschaller i dem, eller så kan man köpa till en behållare för lampolja. Den till höger sticker man ner var som helst i trädgården, och ljusfacklan i rotting får nog känna sig besegrad!

Jag var där med min kollega och vän Yvonne Gull som är basar över Vårt Nya Bad & Spa. Hon skrapade fram en kastrullvinst på Eva Solos lotteri. Det gjorde även inredaren Susanne Nordström.

Så här glada var de! 🙂

            

Man kunde även vinna sex vinglas, men sån tur hade jag inte. Fick istället glädja mig åt tjejernas stora lycka!

Som sagt så var det Formex och i veckan ska jag dela med mig av godbitarna från mässan. Där finns oerhört mycket onödigt krafs – jag upphör aldrig att förfasas över allt skit som produceras och som ingen sedan vill ha! Men…där finns även skatter: det gäller bara att ha tålamod och systematiskt beta av montrarna.

Man går flera mil en sådan dag kan jag lova, nästa gång ska jag ta med mig en stegräknare.


 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.