Eton öppnar nytt på Sturegatan

Så var det dags för det exklusiva skjortmärket att öppna upp i Stockholm. Eton är en anrik och välkänd label som såg dagens ljus redan 1928. Varumärket står för en lång tradition av skjorttillverkning och gedigen hantverkskunskap och erbjuder idag ett brett sortiment av skjortor och accessoarer där en klassisk och stilren skjortdesign kombineras med ett personligt uttryck.

Den nya butiken är läcker som en pralin, det märks att man har haft roligt när man har inrett den fina lilla lokalen som ligger på en av stans bästa adresser. Det sägs att kvarteret är ”kärnan av Stockholms nya modemecka för män”. 

I prydliga rader hänger krispiga skjortor i alla tänkbara färger och fast man inte får vill man gärna gå fram och fingra på dem.

 

 

 

 

 

 

 

Igår var det pressvisning och skribenter såväl som stylister minglade och hade trevligt. Den 76 kvm stora butiken kommer att bära hela Etons sortiment; Green Ribbon, Red Ribbon, Black Ribbon samt en bred kollektion med accessoarer. I anslutning till butiken öppnar man även showroom och designstudio på en yta om 180 kvm.

 

 

 

 

 

 

 

Sebastian Dollinger är chefsdesigner för varumärket och delar sin tid mellan Italien, England och huvudkontoret i Gånghester, där Eton fortfarande har en del av sin produktion. Han är en cool cat som verkligen vågar ta ut svängarna 🙂

Här och där har man tänkt till lite extra och gjort små ”stilleben”. Sådant faller alltid mig i smaken.

Takampan är ett exempel på detta, i mitt tycke en av de snyggaste i stan. Lampskärmarna är alla klädda med skjorttyger (of coooouuurse).

Färgpaletten för slipsar kan man sannerligen inte klaga på. Här finns något för alla gentlemen.

Vd Hans Davidson berättar: ”Under 2011 satsade vi stort på Nordamerika som är en viktig marknad för oss. Under 2012 kommer vi fortsätta att fokusera på denna marknad men även Tyskland samt Asien där vi öppnar en egen Brand Store i Saigon under hösten. Vi kommer under 2012 även att öppna 22 Eton Shop-in-shops världen över, varav 11 redan realiserats. I framtiden finns det planer på att öppna en rad nya butiker i strategiska städer världen över” 

Produkterna håller hög klass och priserna är klart överkomliga. Skjortorna kostar mellan cirka 1 200 och 1 600, och de håller så pass hög kvalitet att de håller livet ut om man är en smula varlig med dem.

Min väninna och kollega Ylva fingrar förstrött på en färgglad skjorta.

 

 

 

 

 

 

 

Så till alla er damer som inte vet vad ni ska ge gubben i julklapp vill jag bara säga: Problemet är löst. Kila bara iväg till Etons fina butik så hittar ni garanterat något att göra ett mjukt paket av.

Eton ligger på Sturegatan 8 (hörnet Humlegårdsgatan) och öppnar för allmänheten fredagen den 28 september. Jag önskar alla inblandade Lycka Till!!!

 

 


 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.