Ecologica


K&Us är ett klädmärke som enbart håller sig till naturmaterial och sustainability. Jag citerar: ”Sedan K&US grundades har hållbarhet varit ett ledord för oss. Därför väljer vi att arbeta med naturmaterial och gör allt vi kan för att tillverkningen av våra kläder ska påverka miljön minimalt.  Hållbarhet genomsyrar hela vår företagskultur och vi är till exempel noga med att bara använda lågenergilampor och påsar av återvunnen plast i våra butiker.” Och som ni vet vid det här laget så appellerar hela miljöaspekten till mig i stor stil. Dessutom är deras klänningar, toppar och kjolar superfina!

Materialen är ull, linne, stickat lin och bomull och det bästa av allt är att kläderna är riktigt prisvärda!

För inte så länge sedan öppnade de upp en ny butik i hörnet av Hornsgatan och Götgatan – perfekt läge måste jag säga! Vi bjöds på hälsofrukost och fick höra små tal av alla inblandande – från skaparna av märket till ariktekten som hade designat den flotta butiken.

Stämningen var på topp som ni kan se och jag blev kvar mycket längre än jag hade tänkt mig.

Det lustiga med linne är att plaggen ser helt platta ut när de hänger på sina glagar, men så fort man får på sig en klänning eller topp formar den sig efter kroppen på ett synnerligen sensuellt sätt. Strunt i att det lätt blir skrynkligt; det är svalt, skönt och skitsnyggt! Jag stod länge och fingrade på en vacker ljusblå sommarklänning, men slog inte till, tyvärr. Det ångrar jag nu med tanke på att jag hade fått 20% avdrag eftersom det var invigning av butiken.

Superläckert…men om jag inte minns fel så kommer dessa plagg först till hösten…

Huvudkollektionen designas av Marie Karlberg (t.h.) som är ägare och grundare av K&Us. Moderna klassiker som har tolkats med Maries förkärlek för sportigt och etniskt mode utgör grunden i huvudkollektionen. K&Us Carro designas av Caroline Asplund som tidigare har jobbat på H&MK&US Carro är en reflektion av Carolines egen starka känsla för stil och är ofta inspirerad av preppy- och 70-talsmode i en uppdaterad tappning.

Vid sidan om de vackra kläderna har tjejerna bjudit in Carina Bodelson Lönn att salutföra sina egna örtprodukter för hud- och hårvård. Alla ingredienser kommer från växtriket och har en hög procent ekologiska råvaror. Företaget heter Valleberga Örtprodukter och för dagen var det rabatt även på dem.

Flaskor och burkar finns i två storlekar, och det var verkligen svårt att välja. Carina har även en nätbutik där man kan handla till vettiga priser.

Carina tillverkar alla sina produkter själv och jag vet vad det innebär, eftersom jag har en syster som är aromaterapeut och höll på med samma sak under många år. Det är lite som att laga mat faktiskt, och på samma sätt gäller det att hålla tungan rätt i mun då eteriska oljor är potenta och inte att leka med. Carina säger:

” Jag tillverkar alla produkter för hand i min verkstad i Bergkvara. Råvarorna kommer från naturens eget skafferi. De fantastiska örterna, de näringsrika kallpressade vegetabiliska oljorna och de subtila men kraftfulla 100 % rena eteriska oljorna är basråvarorna i min tillverkning. ”

Såklart var jag tvungen att pröva och jag blev ”hooked”. Nu är de slut och jag har blivit beroende, så det blir till att titta in på hemsidan och beställa mer. Jag har lite torr hud och både de här produkterna gjorde susen för mitt ansikte. Ansiktsvattnet bör man köpa i en stor flaska för den använder man flera gånger om dagen nu när det är kallt ute – mera fukt åt folket!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.