Drömmar om våren 2013

Nu har snön då kommit till slut. Jag gillar inte snö, åker inte skidor och tycker definitivt inte om att halka omkring på soggiga gator med risk för att bryta lårbenshalsen. Dessutom blir skorna (ack, de stackars skorna!) förstörda. Nej, tacka vet jag BARMARK! Det kanske beror på min uppväxt i Japan, inte vet jag, men så särskilt svensk när det kommer till vinter är jag inte.

För att pigga upp i mörkret har jag plockat ut lite mode som kommer att hänga på butikernas galgar nästa vår. En del av det är snyggt, annat kul och ett och annat plagg är mest förskräckligt.

Söta Sandra på RMPR modellade den rosa kappan av Anna Holtblad. Den som är balsam för själen en dag som denna.

Mitt i all färgprakt lyckades jag hitta ett och annat plagg med nedtonade kulörer. Här är en liten dräkt från By Malene Birger.

Petroleumblå jacka i märkligt material från Noir & Blanc. Butiken ligger på Tjärhovsgatan 3 i Stockholm.

Det här måste vara det coolaste ”plagget” En ringbrynja från smyckedesigner Cornelia Webb vars smycken klär en hel rad med kändisar. Vet inte om jag skulle vilja kalla detta för ett smycke men den är snygg och kan bäras ovanpå vilken topp som helst. Eller utan topp om man vill vara sexig 🙂 Ganska tung dock. Kostar 8 500 kronor.

Supertjusiga väskor från det svenska märket Pinellapi som lanserades så sent som 2010. Bakom varumärket står Maja Pinellapi Helldén.

Målarkluddens kostym är het nästa år. Rock och skor från Hope, men om det är skralt i kassan kan man skapa looken själv – och få till ett unikt uttryck 🙂

Även herrar ska bära färg nästa år. Tweed/flanellkavajer i diverse pastellfäger från Cavaliere är inte fy skam.

Nu längtar man allt bra mycket efter sommar och sol. En bikini från Twilfit som är värd att vänta några månader på.

Busnel goes wild and crazy! Det är ett märke som har varit sig likt sen urminnes tider. I alla år har Busneljackan varit ett självklart plagg för alla Östermalmstanter/tjejer. Nästan som en uniform faktiskt. Minns att jag hade en röd när jag var tonåring. När jag tröttnade på den hängdes den undan och några år senare var den fullständigt perforerad efter ett antal generationers malars framfart. Jag gillar den nya looken och får nästan lust att återintroducera märket till min garderob.

Lite blingbling piggar upp en dag som denna. Armbanden från Wacht & Troy är helt i min smak. De är ingalunda billiga men ÅH så fina!

En ljuvlig pläd från Missoni för Rädda Barnen. Hjälporganisationen fortsätter sin lyckade kampanj med att samarbeta med kända varumärken. En stor del av intäkterna går till humanitär verksamhet. Kika in på deras webbshop, där finns massor med fint och det är helt klart en god gärning att handla sina julklappar där.

”I Rädda Barnens webbshop är vi måna om att hitta nya aktuella produkter och designers som sticker ut – vågar gå sin egen väg.  Det är viktigt för oss att designern har en tanke bakom sin produkt men också ett genuint engagemang för utsatta barn. Jag tycker att vi fått till den rätta mixen i höstens kollektion med både klassiska och fantasifulla produkter, säger Victoria Nordansjö, PR-ansvarig Rädda Barnen.”

        

Patriksson Communications showroom vankades det dumplings. YUM! Eldsjälarna bakom den fantastiska frukosten (ja, för klockan var inte mer än 10) driver en restaurang som heter Cloud Nine Dim Sum Room. Ligger vid Lilla Bantorget 3 i Stockholm. Ett stenkast från Centralen och rekommenderas varmt.

Som ni nu vet vid det här laget så gillar jag skinnjackor och -rockar. Den här fina ljusa och mjuka skapelsen har tuffats upp med lite nitar, från By Malene Birger.

Maidenform har uppfunnit en fiffig liten resegarderob. Lätt att hantera och smidig att montera. Det är bara att packa och köra.

Okejrå, lite mer skinn blir det här (har massor kvar i min blogg-mapp). Snygg svart jacka i klassisk modell från Designers Remix.

Avslutar dagens inlägg med en tjusig liten spetsvante från Erickson Beamon. Det är ett samarbete med Mayla och inspirationen kommer från Breakfast at Tiffanys.

Ciao for now

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.