Designmingel med Chevrolet

Så var det dags för ännu en liten fest på Designgalleriet (de ligger i vill jag lova!), och denna gång handlade det om något så spännande som Young Creative Chevrolet. Vad är då detta? Jo, jag citerar: Unga svenska kreatörer tävlar inom foto, grafisk form och mode. Vinnarna går vidare till Europafinalen där över 20 länder deltar, och dessutom får de varsin vinstcheck på 10 000 kronor.

Tävlingen har funnits sedan 2007 och Young Creative Chevrolet vänder sig till studenter från konstskolor runt om i Sverige. I år är det extra spännande eftersom det anrika bilmärket fyller hundra år.

– Det är en spännande tid hos Chevrolet mede stora satsningar framåt samtidigt som vi fyller 100 år. Young Creative Chevrolet ska ge ny inspiration till varumärket och jag är oerhört stolt och glatt överraskad över de välarbetade och idérika svenska bidragen, säger Jonas Ahnve, VD för Chevrolet Nordic.

Andreas Bertman som pluggar foto på Södra Latin vann första pris i fotokategorin. Juryns motivering löd: ”Fotot fångar en amerikansk bilhandlarnostalgi där betraktaren anar neonljus, billack, speglingar, navkapslar och fart. Den abstrakta bilden känns lekfull och modig.”

Josefin Palmgren går på Stockholms Universitet och vann i kategorin Grafisk Form med motiveringen: ”Med en handfast rörelse genom personlig och faktisk historia ser vi en barnslig hand föra bilen in i framtiden. Verkets lek med gatukonst och collageteknik visar en taktil och nostalgisk kärlek till bilen.”

Inom kategorin Mode gick första priset till Ida Klamborn som studerar på Borås Textilhögskola. Motiveringen löd: ”Outfiten är en stolt strömlinjeformad siluett med stramt plisserat hantverk. Klänningen blickar bakåt med en modern form med längre ärmar. Den enkla toppen kontrasterar mot den veckade kjolen. Pricken över i:et är bilhandskarna.”

Juryn bestod för övrigt av: Stefan Nilsson, trendspanare & designguru. Bea Szenfeld, modedesigner (senaste kollektionen bärs av Björk btw). Lisa Bengtsson, grafisk formgivare (som har blivit känd för sina fina mönster på bland annat textilier). Alexander H. Rauch-Estreich, programledare för Ad Lib på P2 och sist men inte minst Jonas Ahnve, vd på Chevrolet Nordic. Och gissa om det minglades!

Dagen till ära flankerades galleriet av två sprillans nya Chevor – en Corvette och en liten Spark! Märkligt nog fick bilarna stå kvar på trottoaren hela kvällen.

Jonas Ahnve och Moa Abrahamsson var delaktiga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Nu lämnar jag det vackra folket. Solen bröt helt plötsligt fram genom molnen och pockar på mig att gå ut i parken och njuta av dess strålar. Kram sålänge alla söta 🙂
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.