Designhösten kickar igång med Formex

Ja, då vet man att säsongen har startat – mässorna runt om i Europa avlöser varandra och vår svenska formmässa kan skryta med mycket spännande design. Vid frukosten presenterades höstens tema – Cosy Minimalism – och solen strilade vackert in i lokalen.

Munka Sweden AB tillverkar mest tennföremål, men de bjuder även på glas, keramik och lampskärmar. Designen är tidlös med en gammaldags touch. Här glas o karaff ur serien Lagerkrans.

I Young Design Café fick textilkonstnären och mattdesignern Simon Key Bertmans fantasi flöda fritt. I ett samarbete med Lammhults mixades Simons geometriska design med nya stjärnskottet Andreas Farkas multifunktionella pall Dexter. Lägg märke till cykelhjulen i taket som är dekorerade med LED-dioder. Det är ett samarbete med Rebel Light.

Hela utställningen knöts ihop av sex olika mönster som syns på golv, väggar och möbler i varierad storleksgrad. Simon valde Lammhults modulmöbel Area vilken han klädde i en nyframtagen textil anpassad till den triangelformade pallen.


Simon visar stolt upp sin design, fina kuddar och mattor galore.

Babylonlamporna med levande växter är läckra och passar alla offentliga miljöer. Design: Alexis Tricoire för Greenworks.

Kamelo med sina fina saker från Sydafrika och andra spännande delar av världen.

Där träffade jag dom mysiga systrarna Laila Bagge och Linda Cahling, de presenterade Lailas smyckekollektion Rock by Sweden som består av glittrande dödskallar. I LIKE!

Erika Lagerbielke är ju en av Sveriges mest kända formgivare. De flesta känner henne som glaskonstnär men hon har även designat mattor för Kateha. Här presenterar hon tillsammans med Gustavsbergs Christina Strandberg sin kollektion koppar och skålar Paus.

Paus till vänster är skön att hålla i. Till höger deras bassortiment som har fått nya kulörer och kantlinje. Gammalt och nytt på en och samma gång.

Stefan Nilsson och Linda Skugge skymtade i vimlet.

Klippans yllefabrik var en symfoni av färger. Mjukt och inbjudande. Plädar är riktigt inne den här hösten och det enda problemet om man vill köpa en är att det är så HIMLA SVÅRT ATT VÄLJA!

Och för att göra det ännu svårare, har Klippan en stor kollektion färgsprakande kuddar.

Mrs Murphy har jag ju bloggat om tidigare, jag älskar hennes stil. Här hade hon en egen monter med en seriös tatuerare som satt i ett hörn och såg stilenlig ut. Förutom de coola klänningarna, har Malin Ehlin designat en bibel som lanserades i våras. Årets konfirmander var de första som fick varsin bibel, och den är så ball att man nästan får lust att läsa den. Innehållet gick förstås inte att ändra på (ja, hur skulle det se ut!?) men förpackningen doftar 2011.

Med gummipärm och annat smått och gott inuti. Vilken tokig grej att designa va?

New Ways Import AB kör den asiatiska stilen.

Så ock Chacone.

Pascale hade sin egen monter där ”hennes” formgivare presenterades på ett stilfult sätt.

Som bland många andra Anna Kraitz med vasen Early Bird (vänster) och Eva Schildt med den rörliga värmljusstaken Constella.

Nu får det vara bra för den här gången, vill ju inte bli beskylld för att ha för långa inlägg (…..) så att ni, mina kära besökare, drar er för att gå in och läsa. Jag fortsätter med mera Formex imorgon eller så. Ha en härlig lördagkväll i det vackra sensommarvädret. 🙂


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.