Del 2

Japp, nu är det dags igen. Hade egentligen tänkt försöka göra dagliga inlägg men igår blev jag fast med annat, så här lät det på morgonen:

Dotter: mamma….kan du hjälpa mig att flytta till Uppsala? Du behöver bara packa lite, jag fixar lastbilen och min kompis och jag kör.

Hennes snälla studiekamrater kom från Uppsala för att hjälpa till och bära.

Mamma (alltså jag): ok, självklart!

Vad som sedan hände var detta: Jag packade, hjälpte till att lasta, dammsög, moppade, körde flyttlasset till Uppsala i hård vind (kompisen blev sjuk och jag var inte pigg på att låta dottern köra själv), hjälpte till att tömma, körde lastbilen tillbaka till Vasastan där jag mot alla odds hittade en någorlunda laglig (nåja) parkering kl 7 på kvällen. Störtade därefter till en mycket trevlig glöggfest och såg faktiskt till att komma hem i tid nästan nykter. Upp tidigt imorse för att leverera lastbilen till Statoil i Farsta. Fick sedan den oerhört spännande upplevelsen att åka tunnelbana i 30 minuter! Så när era barn ber er om en liten tjänst så vet ni att den i själva verket är mycket mycket större.

Vad gör man inte för kärleks skull 🙂

Nu dags för fler showrooms.

Då har turen kommit till Studio St. Paul som representerar en drös med varumärken; Anna O, Canada Goose, Oddbirds, Watt & Veke med många fler. De håller till i ett stort och luftigt showroom på St Paulsgatan i Stockholm, och denna dag hade de överträffat sig själva i stil och smak.

Myyyysigt.

Och förskräckligt färgglatt. Det var det faktiskt överallt och en liten fågel viskade i mitt öra att det är tack vare OS. Varje gång som OS går av stapeln blir modet fullt av klatschiga kulörer…..för att sedan gå tillbaka till sobert svart, grått och brunt. Visst är det märkligt? Kanske känner man sig sportigare om man klär sig i bjärta färger, eller vad tror ni?

Från Studio St. Paul hastade jag nerför gatan till Rusta, som detta år hade Camping som tema. De hade skojat till det ordentligt vill jag lova. Det första man såg när man kom ner i källaren var detta.

Människor i djurmasker som presenterade de olika ”campingsajterna”. Det var underhållande (jag fnissade) och lite creepy på en och samma gång.

Uttråkad anka hade tagit sig en time-out.

En stackars räv hade blivit bunden av sin ”bror”. Det var nästan att man missade att titta på de utställda produkterna. Jag fick faktiskt lov att gå ett extra varv.

Och det var inte utan att jag hade kunnat lägga mig på den ENORMA utomhussängen (knappast något för en liten radhusträdgård) där man lätt fick plats både på härsan och på tvärsan.

Kvinnliga tapeter visades på ett innovativt sätt. Priserna ligger på 149 – 249 kronor rullen. Klart prisvärt!

H & M hade garderat sig som ni ser. Där presenterades vårens kollektioner; en färgglad och en lite mer sober. De vet att tillfredsställa alla smaker, det är ju deras uppgift som ”klädernas Ikea”.

De hade en mysig soffgrupp där min kollega och jag tog en paus medan vi avnjöt de mest fantastiska små munsbitar som serverades. Det var asiatisk-inspirerade ”snittar”, och de gled med lätthet ner i min mage. Det är viktigt att man tar igen sig lite då och då under dessa stressfyllda pressdagar. I år var det flera som bjöd på afternoon te, och framåt eftermiddagen kom naturligtvis den sedvanliga champagnen fram. Och snittarna förstås….somliga ätbara, andra mindre roliga…

Det får räcka för idag, jag vill ju inte tråka ut er. Del 3 kommer imorgon, ni ska se att även jag kan blogga ofta!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.