Craft Collective

Pernilla Åsberg är en tjej som jag har haft nöjet att samarbeta medan jag satt som hårt arbetande redaktör på Vårt Nya Hem. Hon har nu sadlat om (som så många andra i den här branschen) och skaffat sig sin egen inredningsfirma som heter Area Åsberg Interiör som erbjuder:

  • Inredningstjänster för privat och offentlig miljö
  • Homestyling
  • Inredningsreportage till magasin och tidningar
  • Stylist/rekvisita/scenografiuppdrag för reklambyråer, fotografer/agentur m.fl.
  • Föreläsningar & utbildning inom butikskommunikation, homestyling, inredning
  • Butikskommunikation

Pernilla har en diger meritlista, kika in på hemsidan vetja. Hon blir säkert glad över nya uppdrag 🙂 Men det är inte det jag ska skriva om idag. Nej, nu handlar det om ett företag som heter Craft Collective som tillverkar handdukar och mattor i ett snitt som aldrig tidigare skådats.

Pernilla driver företaget tillsammans med sin vän och kollega Maja Olsbo och eftersom det är sustainability på hög nivå har jag gått med på att lobba lite för dem. Jag gillar ju hållbarhet och miljötänk.

Så här säger de själva om affärsidén:

”Craft Collective består av heminredningstextilier, detaljer, accessoarer och livsstilsprodukter som stämmer väl ihop med varandra. I första steget satser vi på ett frottésortiment, mattor och kuddar. Därefter kommer vi utöka med mer textilier och accessoarer för hemmet. Vackert koordinerade och med stor omsorg för detaljer. Alla produkter har ett genuint, kreativt och äkta utseende. Ibland etniskt och ofta något unikt som inte setts innan på marknaden. Gärna kopplade till en hantverksmässig känsla och med ursprung i Europa, Asien eller Sverige. Vår vision är också att fånga upp de inredningstrender som råder och möta dessa med vårt kollektionsbyggande samtidigt som vår produkter ska kännas unika och personliga. Sortimentet ska vara prisvärt och hålla hög kvalité. Produkterna är framtagna med miljövänliga metoder.”

Craft Collective samarbetar med några få familjer med stort hantverkskunnande i en liten by i sydöstra Turkiet. Där arbetar de fortfarande med gamla vävmetoder och hela byn andas textiltradition. Alla produkter de säljer är vävda enligt traditionella tillverkningssätt i naturliga ekologiska material.

Handdukarna är otroligt mjuka och sköna och det där med fransarna är klart innovativt. Nu när julen står för dörren kan en vacker handduk eller spännande matta lätt få bli ett mjukt paket under granen 🙂 Pernilla och Maja har verkligen ansträngt sig för att hitta och lyfta fram de få producenter som ännu har hantverkstraditionen levande i sin produktion, och att skapa vackra funktionella varor med rötterna i traditionella tillverkning, men anpassade till dagens livsstil.

Top Notch.

Även mattor och kuddar tillverkas på gammaldags sätt så varje produkt är unik.

Det går till och med att få dem i päls.

                   

Personligen tycker jag det är kul med lapptäckstekniken och det funkar utmärkt på både mattor och kuddar.

Craft Collective säljer sina produkter genom väl valda återförsäljare; inredning/design och livsstils-butiker. Välkomna att kontakta dem för mer information om närmaste försäljningsställe.

 

  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.