Både hårt och mjukt

I april var jag sjuk mest hela tiden. Jag drabbades av det där förfärligt grymma viruset som slog sina vassa klor i många människor. Det tog hela tre veckor att bli av med, och det gjorde mig både rastlös och lite lynnig. Detta ledde till att jag missade många fina pressvisningar och glammiga mingel. Pr firman Ekpr och jag har ett ganska nära samarbete och Madeleine Ek var söt nog att bjuda in mig till en privat visning när jag kände mig lite bättre och jag var förstås snabb på att nappa.

Deras showroom som ligger på Västmannagatan var rena godisaffären, men både hårda och mjuka ”paket”. Vad sägs till exempel om hyllan från Maze som från början blev känd för sina roliga klädhängare och krokar.

Grytan som står på elefantpallen är en snillrik uppfinning. Med Nordic Cooker är spisen överflödig. Allt går att laga i kastrullen och det enda som behövs är elektricitet. Det går att förprogrammera så att maten är klar när man kommer hem från jobbet. Smakupplevelser förhöjs och många vitaminer och mineraler bevaras tack vare den låga temperaturen och att maten lagas under lock, super! Och för att fortsätta på den praktiska ådran så är The O bag av italienska Fullspot lika smart som grytan. Bodyn finns i 20 ärtiga kulörer och man kan byta handtag allt efter behag. City, beach eller shopping.

Hur cool är det inte med mattor och kuddar gjorda av gamla jeansmärken/loggor av skinn? Här har man samlat både det ena och andra och recyclat på en synnerligen innovativ nivå. West Department har legat i. Skorna kommer från Apair.

Ett lite annorlunda sätt att visa klockor på 🙂 de ser gamla ut men det är de inte. Svenska företaget Nic & Mel har designat. De har även snygga, mycket manliga skinnprodukter och annat smått och gott.

 

 

 

 

 

 

Echo tillverkar fiffiga handskar som funkar på alla touchscreen apparater. Med ett färgglatt sepctra av handskar i ull, skinn och kashmir som gör att man med det speciella eLink tyg på pekfingret och tummen kan använda sin iphone, ipad eller annan pekskärm utan att ta av sig handsken. Jag fick ett par av min dotter i julklapp och det funkar faktiskt! T.h. orange porslin från Fratelli Coli, bruna muggar från Ylva Skarp, klockor i silikon/metall från DOME.

 

Yummie, härliga hudvårdsprodukter!

Även dessa scarves (eller bandanas) kommer från Nic & Mel som kör hårt med sin vintagestil.

Fina fjärilssmycken från ko-ko-no

Rusta börjar komma upp sig i den tuffa konkurrensen om inredningskunderna. Borta är det billiga krafset från förr, numera lanserar varumärket fina designprylar.


T.v. Jättefina lovikkasjalar från Heart of Lovikka. T.h. Ursnygga rockar från Vintage by Fé. Dem är jag alldeles speciellt förtjust i 🙂 Ta en titt på hemsidan för de har verkligen mycket snyggt.

Fler skor från Apair.

Den tjusiga stylingen av showroomet gjordes av begåvade och mycket trevliga Maria Nordin & Annika Nordström.

Se bara så fint hon har bäddat med prickigt porslin och grytor från Eva Braun, pläd från Ceannis & sammetskuddar från Himla.

Tuffa väskor från svenska NYPD.

Som sig bör i ett effektivt showroom är en hel vägg täckt med tidningar, där finns allt man kan tänka sig vilja läsa om. Med detta vill jag säga hejdå för idag. Ha en fantastiskt Kristi Himmelfärdshelg 🙂


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.