Back on track.

Hej hej, som ni har märkt så har bloggen legat på is ett par veckor pga mer pressande arbetsuppgifter, men nu är jag tillbaka med lust och fägring stor. Det var ju som bekant möbelmässa ute i Älvsjö för ett tag sedan och jag var naturligtvis där och botaniserade bland all härlig formgivning. Det finns mycket spännande design ute i världen och på Sveriges mest prestigefulla mässa presenterades möbler och annat skoj av svenska såväl som utländska formgivare. Eftersom jag alltid lobbar för unga designers tänkte jag börja med att visa lite innovativ inredning som ställdes ut i avdelningen Greenhouse – där knoppas framtidens formgivare.

Maria Westerberg är en tjej som jag har följt ett tag, hon har hunnit bli ganska känd de senaste åren så döm om min förvåning när jag sprang på hennes monter i Greenhouse!

Ensemblen är en designgrupp kreerad av tre unga designers: Helena Svensson, Karin Widmark och Josefin Hellström Olsson (bilden). Min favorit är lampan som är gjord av en gammal trumpet, designad av Josefin. Nice!
Jacob Uhlin på oOo designlab har skapat denna roliga hörnlampa i papper. Ändra stämningen i rummet genom at bläddra mellan de fyra olika färgerna (grön, vit, orange & röd). Det intrikat vikta silkespappret bör hanteras varsamt.
Gotlänningen Lukas Dahlén har skapat lite nya möbler inför mässan. Stolen sketch till höger finns med på hans hemsida. Sittmöblerna är ju lite roliga, eller hur?
Spiralstolen passar utmärkt ute i bersån.
Vägghängd bokhylla som matchar trä-plast-bänken.
Jaeuk Jung har roliga idéer. Här en vas och stol: Amber Bottle och Amber Chair. Den första är en gammal coca colaflaska som är stöpt i polymer. Stolen likaså. Helt galet!
Martina Münch studerar formgivning på yrkeshögskolan Novia i Åbo, Finland. Det här fina skåpet – The Owl – var hennes bidrag till mässan. Vinylskivorna är skåpdörrar.
Även Andreas Lahtivuori går på Novia och har formgett det hängande vilorummet Kolo. Själv säger han om den: Mångsidig, individuell, bekväm, skräddarsydd och kul. Perfekt för barnen att ha koja i.
En annan stjärna från Novia är Max Hurmerinta som har designat ett bord med lysande händer i skivan. Den kan tändas och släckas med en fjärrkontroll, och gissa om jag blev paff när den flipprade av och på medan jag stod och undrade hur det hela var uppbyggt. Bordet Kirkas var inte så suggessivt när allt kom omkring, under skivan sitter ett snillrikt litet maskineri.
När vi ändå är inne på skolan Novia så vill jag presentera Emelie Lahtinen som har haft närvaron att designa ett bord för alla oss som gillar att läppja på en Drajja. Bordet heter förstås Cocktail och är tillverkat i metall och glasfiber, och om man lyfter på skivan finns det gott om plats för is och flaskor. Cocktail passar såväl inom- som utomhus.
Sist ut i min Novia-presentation är Christoffer Dahl som har formgett en barstol i valnöt och svartmålad MDF. Verkligt cool tycker jag och tillsammans med Cocktail-bordet blir det en skön mix av partymöbler.
Lite matt i benen blev jag och snubblade då över denna lilla divan/soffa som heter Bits och är designad av Fulo.
Ewa Alpsten har formgett en fåtölj med nervikbara armstöd. Jag kan utlova garanterad komfort! Fåtöljen är Ewas gesällprov på Carl Malmstensskolan och hon har hämtat inspiration från den turkiska divanen.
Sådärja, mer blir det inte idag, måste rusa iväg och göra massor med ärenden. Imorgon fortsätter jag med Greenhouse, och senare i veckan kommer fler nyheter från mässan + annat smått och gott som jag har samlat på mig sedan sist. Lev väl!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.