Av högsta kvalitet

Från det ena till det andra. Idag ska jag skriva lite mer om den läckra klädbutiken K & US som ligger på hörnet Hornsgatan/Götgatan. Jag gillar konceptet jättemycket och tycker att tjejerna bakom satsningen ska ha massor med uppmärksamhet. Kläderna håller verkligen hög kvalitet och stämningen i den fina flaggskeppsbutiken är alltid varm, trivsam och vänlig.

Butiken öppnade i våras (fast varumärket har funnits sedan 1994) och jag var naturligtvis på plats för att dokumentera det hela (se inlägg Ecologica från den 18 april). Den här gången hade de dragit ihop ett gäng från American and International Women’s Club och firade med ett litet mingel. Dessutom hade de äntligen fått in kläderna som de lobbade för i våras. Ljuvliga ekovänliga plagg!

Nya härliga sjalar i fina färger är alltid något som lockar om hösten (…eller är det bara jag som har en vurm för sådant…?).

K & US är svenskt mode för alla som älskar färg, naturmaterial och plagg gjorda med omsorg. Plagg som blir garderobsfavoriter och som man kan behålla säsong efter säsong. Kan sammanfattas med ett ord: Sustainability!

Hippie Chic. Ser varmt och välkomnade ut inför den stundande vargavintern. För det blir en kall och lång vinter, det kan jag lova. Hur vet jag det undrar ni då. Jo, jag känner det ”in my bones”.

Förutom alla snygga plagg så är lokalen en dröm med väl uttänkt inredning. Rena rama godisaffären för alla tjejer som gillar färg och snygga ytor. Den där mattan är en dröm! Borde faktiskt hänga på väggen….

Här säljs även spännande skor av hög kvalitet. Jag gillar de i mitten.

Och smycken av alla de slag och material.

Huvudkollektionen designas av Marie Karlberg som är ägare och grundare av varumärket.

Butiken är inrymd i en fantastisk lokal och när den renoverades var de noga med att behålla så många av originaldetaljerna som möjligt. Jag har för mig att det låg en bank här en gång i tiden.

Så här glad blir man av att jobba i den harmoniska miljön. Monika Östlund berättade att affärerna har gått lysande sedan öppningen i mars. Hon har ett spännande liv då hon jobbar på K & Us halva året och som reseguide i Burma och Vietnam andra halvan 🙂 Alla slags kvinnor dras till butiken som flugor till en sockerbit och det säljs kläder som aldrig förr. K & Us har även en butik på St Paulsgatan och en hel hoper återförsäljare ute i landet. Naturligtvis har de en nätbutik, så kika in på deras hemsida för mer information.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.