Åter till verkligheten

Jaha, då är jag hemma igen, det är fasligt så fort tiden går när man har roligt. Kan inte fatta att mer än 2 veckor i Sri Lanka kunde försvinna så snabbt! Nu är det alltså allvar med jobb, blogg och annat realistiskt. Idag ska jag visa lite cool design från möbelmässan som gick av stapeln i Älvsjö för en månad sedan. Jag tycker det är lite kul att hala på speciella utställningar, mässor och annat matnyttigt eftersom precis alla bloggare skriver om dem i realtid. På det här sättet får samtidens (+ en och annan vintage) formgivning lite ny luft under vingarna.

I danska Gubis jättemonter stod många snygga designklassiker samlade. Här är en cool spegel från 1946. Ja, designerns namn står ju där 🙂

Bordslampan H2O, också från Gubi (the Predrero collection) är inte så gammal, den har bara tjugo år på nacken. Det sägs att den är inspirerad av skorstenen på det berömda Pedrerohuset i Barcelona och är ett samarbete mellan Barbra Corsini och Joaquim Ruiz Miller.

Ännu ett snyggt formspråk från Gubi – nylansering av stolen Stokke. Verkligt supersnygg tycker jag!!!

Mer Gubi…

och ännu lite till….som ni kanske märker så gillade jag både montern och möblerna.

Gunilla Lagerhem Ullberg vann det prestigefyllda Elle interiörs Designpris 2012 efter 25 år som formgivare för mattföretaget Kasthall.  Nedan ser ni ett av Gunillas mönster som hon har skapat av alldeles äkta blommor och blad, och som nu får stå modell för den nya mattkollektionen. Hon hade en liten utställning med ”blomtavlorna” på Rosendals trädgårdar i somras vilket hon fick otroligt mycket positiv respons för. Önskar jag hade haft råd……

De här mönstren finns i en uppsjö färger, allt beroende på vilka blommor Gunilla har valt.

Kasthalls snygga monter.

Ännu en dansk: &Tradition tillverkar främst belysning och har en herrans massa snygga lampor. Dessutom var de lite innovativa och körde med det numera så populära ”lådtricket”, ett läckert och smart sätt att visa sina produkter på.

Eller hur??!!

David Design hade mässans fiffigaste lilla möbel – det lilla datorbordet kan flyttas runt lite hur som helst och. Folio Side Table är formgiven av Cate & Nelson.

Snitsiga små hyllor i metall – Flap Wall Shelf – som man monterar på en konsoll. De kan flärpas upp eller ner, allt efter behag. Design från 2011 av Göran Lindblad för David Design.

David Design har skaffat sig en ”bror” som heter Rumbler, som dock drivs som ett fristående varumärke. De designar och producerar snygga möbler för offentlig miljö (se soffan ovan som går att pussla ihop precis som man själv vill – passar utmärkt i loungen). Men, naturligtvis kan även privatpersoner hitta ett och annat till hemmet.

Det roliga är att Rumbler använder sig av Will Ferrell som frontman. Det är ingen dålig bedrift!

Mera danskt: Fredericia som alltid har cool inredning att bjuda på. Den hängande rumsavdelaren Hook me up, designad av FurnID är väl känd vid det här laget och finns alltid med på mässorna.

Tremmesofa är en av Børge Mogensens mest populära modeller och den designades redan 1945. Snacka om att aldrig gå ur tiden! Bordet heter Micado och är formgiven av Cecilie Manz som tillsammans med Fredericia Furniture mottog det danska designpriset 2004 för just denna smäckra lilla möbel.

Italienska Luceplan förnekar sig inte. Här är en gammal (nåja, så värst gammal är den faktiskt inte) favorit. Den moderna ”kristallkronan” Hope av Francisco Gomez Paz. Han är en superbegåvad designer från Argentina som jag fick äran att intervjua över ett (eller kanske två) glas champagne för några år sedan. Som pricken över i är han snygg som en filmstjärna. Jag tror mina ögon glittrade i takt med lampan.

Kateha har alltid färgranna montrar fulla av stilsäkra mattor, både för offentlig såväl som privat miljö. De tillverkar sina mattor i Indien och har en partner som ständigt övervakar produktionen för att säkerställa att det inte förekommer barnarbete – bra där 🙂

Lisa Kruse och Diamante Axvret från Vårt Nya Hem samtalar med killarna på String. De hade en gigantisk monter med hyllor, skåp och annat som hör företaget till.

Marimekko färgglada som alltid. Som så många andra varumärken hade de en ljus och luftig monter. Jag tyckte att stor del av mässan var ovanligt smakfullt arrangerad, där var många stora montrar och jag fick inte alls den klaustrofobiska känsla som lätt kan infinna sig efter några timmars botaniserande i de enorma hallarna.

Minns inte vad detta är för något, men visst är det snyggt så säg?

Avslutar med denna inte helt okända ljusstake. Den går att vrida lite hur som helst och finns att köpa på alla välbeställda inredningsbutiker.

Då är jag äntligen på bana med bloggen igen. Det kommer mer möbelmässa i dagarna så Stay Tuned. Jag kan lova att det blir mycket spännande och innovativ design. Därefter (om ni är snälla) ska jag blogga om Sri Lanka. Det vill ni verkligen inte missa! Love to All. 

 


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.