Ätbart

För ett tag sedan presenterades de mest underliga klädesplagg på Designgalleriet. Josefin Johansson är konceptuell modedesigner från Sverige. Hon har de sista tio åren varit en central aktör på den norska modescenen där hon har stått bakom en av Norges mest kända modeikoner, Mariann Thomassen i bandet Surferosa.

Josefin är mest omtalad för sina excentriska och expressiva uttryck, och utmärkande för hennes design är hennes kompromisslösa och skulpturella framställning. Hjälmen, väskan och hängslena i bilden ovan är alla gjorda av honungsmeloner – på riktigt alltså!!!

Josefins arbeten karakteriseras genom deras intensitet och föränderlighet. Här ser vi skärp, väska och handskar av inget mindre än aubergine, den godaste av grönsaker (och en av de nyttigaste faktiskt!).

Aubergine är ju som skapade att designa skor av. Här med en stilren stilettklack av mässing….

…eller brillor och portmonnä kanske….

Josefins verk ges liv och kastas ut i en interaktion med mottagaren och upplevelsen är både personlig (minst sagt) och momental. Utställningen kallas ”Bäst Före” och det är lätt att förstå varför…..smycken går bra att tillverka av frukt och grönsaker. Det är inte första gången hon designar i ätbara material, gå in och kika på Josefins hemsida – där finns mycket snyggt (och här och där lite tokigt) att titta på.

Jag vill avsluta med något helt annat. De här lamporna står hemma hos några vänner till mig. Hundarna är köpta i Thailand och är perfekta husdjur för allergikern. Ha en fin dag!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.