Ännu mera Formland

Men nu är det snart stopp. Tredje och sista inlägget om den trevliga mässan i danska Billund. Det ska sägas at det inte är helt lätt att välja mellan all fin design, särskilt nu när jag har lovat er alla att jag ska göra kortare inlägg (….)

Dana Light bjöd på en färgglad och uppiggande monter. Lampor galore!

Georg Jensen hade en gigantisk utställningsyta, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att de vann ”Formland Design Award” för sin kökskollektion med ”sydafrikansk touch”.Jag citerar: “It’s a convincing winner of the Formland Design Award. Alfredo Häberli has managed to capture the Scandinavian design style, while adding something new. Georg Jensen is known for steel, and the ALFREDO collection adds new materials such as porcelain, glass, wood and rubber. The collection’s pieces interact beautifully together in their design, the functionality is excellent, and it’s design for the table that is affordable,”

              

Lite fler innovativa mini-montrar. Märk hur rören har placerats på kakelväggen till vänster. Kul!

Coolaste bordslampan, vet tyvärr inte vad det kommer ifrån, men ack så rolig. Faktum är att vissa saker inte var märkta med namn utan de hade gröna lappar med obskyra siffror på. I en och samma monter kunde det finnas föremål från flera olika leverantörer. Sektor G var nytt för i år, där ställdes möbler ut.


 

 

Sängfägring från olika leverantörer. Tänk vilka stora förändringar man kan göra med några meter textilier! Särskilt nu när hösten står för dörren, då gillar vi att gosa till det.
Det här gillas skarpt! Allt som heter något med ”Green” ”Fair Trade” ”Recycling”och ”Environmental” är värt att hålla i minnet. I dessa tider när jorden ser ut som den gör borde ALLA människor som jobbar klimatsmart och/eller för mänskligheten få pris! Jag citerar: Fair trade represents the special demands of how products are produced and in this area you can get in contact with suppliers of products made under the special Fair trade conditions.
Man utlyser dessutom en tävling för begåvade designers inom området, men såvitt jag vet har ingen ännu utsetts.
Sist men inte minst tog alla vår Lotta (Ahlvar) med oss tjejer till Konstmuseet i Herning – HEART (står för Herning Museum of Contemporary Art) som har varit i drift i blott två år.
Där fick vi bland annat se en burk bajs. 1961 skapade konstnären Piero Mancini (som dog endast 29 år gammal av alkoholism) verket ”Merda d’artista”. Det är en anonym burk med 30 gram av Manicinis eget bajs. Han ansåg att det var guld värt och de 90 burkarna (alla numrerade såklart) såldes var och en för det gänsgse priset för samma mängd guld. Kan tänka mig att de är värda bra mycket mer än så nu, kanske platina….? Fascinerande! Det fanns ett antal andra konstverk att beskåda men skitburken var klart roligast!
Kanske ingen ”Dagens Outfit”-bild men det är iallafall jag på museum i Danmark, inte helt fy skam!
En modernistisk byggnad av den amerikanska arkitekten Steven Holl.
Efter den hektiska dagen var vi alla tacksamma för en break i museets utomhus”lounge”. Ett glas vin i väntan på bussen till flygplatsen förde oss alla en smula närmare varandra. Tack Lotta!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ännu mera Formland

  1. i love your blog, i have it in my rss reader and always like new things coming up from it.

Kommentarer inaktiverade.